קפריסין הטורקית – המדריך המלא לתייר הישראלי

קפריסין הטורקית היא ארץ יפה ומפתיעה המציעה הרבה מאוד עבור חופשה משפחתית – חופי ים מפנקים, תרבות מקומית מסבירת פנים, מבצרים והרים, אתרים ארכיאולוגיים, אפשרויות שופינג, צלילה ושיט מעולות, בתי מלון מעולים, טיסה קצרצרה ומחירים אטרקטיביים

חבילות נופש לקיריניה             |           חבילות נופש לפמגוסטה

הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין (Turkish Republic of Northern Cyprus), ובשמה הטורקי קוזי קיבריס טירק צו'מהורייטי, (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti), היא מדינה שהוקמה באופן חד צדדי בחלקו הצפוני והמזרחי של האי קפריסין, ע"י המיעוט הטורקי בקפריסין בתמיכת טורקיה. עד עתה, רק טורקיה הכירה במדינה זאת. היא מכונה לעיתים קפריסין הטורקית, קפריסין הצפונית וגם "צפון קפריסין".

חופשה בקפריסין הטורקית – עוד באותו נושא:

השכרת רכב בקפריסין הטורקית

מלונות מומלצים  בקפריסין הטורקית למשפחות עם ילדים

הזמנת לירה טורקית (הכסף של קפריסין הטורקית)

פמגוסטה, קפריסין הטורקית – המדריך המלא לחופשה משפחתית

99 אחוזים מהטורקים של קפריסין הם מוסלמים סונים, אולם רובם המכריע חיים כחילונים מוחלטים. ישראלים רבים מופתעים לגלות שהטורקים של קפריסין שמרניים פחות מבני עמם בטורקיה ואפילו מהיוונים של קפריסין, ואינם מקיימים את מצוות האיסלם. לכן, בקפריסין הטורקית שותים הרבה אלכוהול, והנשים לבושות בלבוש מודרני. כמעט ולא תראו רעלות או כיסויי ראש, מלבד על נשים אדוקות במיוחד ולפעמים על קשישות. תפקידה של הדת בחברה מצטמצם לטקסים, למשל, טקס ברית המילה לבנים בגיל 13, טקסי קבורה, ולעתים די רחוקות, טקס נישואים מוסלמי בידי אימאם. הטקס עצמו בעל משמעות סמלית בלבד, כי קפריסין הטורקית היא מדינה חילונית מובהקת ומכירה אך ורק בנישואים אזרחיים.

פעילויות ואטרקציות בקפריסין הטורקית

אם אתם מתכננים חופשה בקפריסין הטורקית כדאי לכם לשלב במהלכה מספר טיולים, פעילויות ואטרקציות שיעשירו את החוויה ויוסיפו בה עניין. ריכזנו כאן עבורכם מספר אטרקציות מומלצות בקפריסין הטורקית. לנוחיותכם תוכלו לבצע הזמנה של הפעילויות והאטרקציות המופיעות כאן באמצעות הקישור המופיע לאחר הפירוט אודות כל פעילות.

מניקוסיה: סיור יום שלם בניקוסיה וקירניה

אם אתם מעוניינים ביום של טיול בקפריסין הטורקית, תוכלו להזמין יום סיור בניקוסיה ובקיריניה, במהלכו תבקרו במבצר האגדי של טירת סנט הילריון (Saint Hilarion Castle) ברכס הרי קירניה בקפריסין הטורקית. במהלך הסיור תקבלו שעה וחצי של זמן חופשי במהלכו תוכלו לחקור את המנזר לשעבר, הקרוי על שמו של הנזיר שקבע את ביתו במקום במאה ה-10 לספירה.

משם הסיור ממשיך אל הריסות מנזר בלפאיס (Bellapais Abbey) מהמאה ה-13 באזור הרי חמשת האצבעות של צפון קפריסין (קפריסין הטורקית).

הסיור יעצור להפסקת קפה של 30 דקות לפני שתצאו בנסיעה לעיר הנמל קירניה שעל החוף הצפוני. בקיריניה תקבלו זמן חופשי לחקור את העיירה, שהוקמה על ידי השבט האכאי לאחר מלחמת טרויה.

לאחר מכן, הסיור ממשיך לעיר הבירה המחולקת בין קפריסין היוונית לקפריסין הטורקית, ניקוסיה, שם תיהנו מארוחת צהרים בחאן הגדול מהתקופה העות'מאנית. הסיור כולל את האזורים היווניים והטורקיים של העיר המוקפת חומה, ובמהלכו תבקרו באתרים כמו החאן Büyük Han ומסגד סלמייה המדהים, שהוסב מקתדרלה קתולית בעקבות המצור העות'מאני על העיר ב-1570.

להזמנת סיור יום שלם בניקוסיה וקירניה לחצו כאן

אם אתם מעדיפים לשלב בחופשה בקפריסין הטורקית סיור יום דומה, שמתמקד יותר בעיר הנמל קיריניה, תוכלו לבחור בסיור הבא, שכולל גם הוא את טירת סנט הילריון ואת שרידי מנזר בלפאיס, כשאת המשך היום תעבירו בקיריניה, שנחשבת ליהלום של צפון קפריסין.

במהלך הסיור, בין שלל האתרים והמקומות הקסומים, תבקרו גם בטירת קיריניה (Kyrenia castle), הטירה הגדולה ביותר בקפריסין.

להזמנת סיור יום שלם בקירניה (יציאה מניקוסיה) לחצו כאן

ניקוסיה: מעבר גבול עם ארוחת צהרים בחלק המזרחי

חופשה בקפריסין הטורקית הוא הזדמנות מצוינת להכיר את עיר הבירה יוצאת הדופן של שלה. ניקוסיה היא הבירה הדו-מדינתית האחרונה בעולם. היא שוכנת בערך באמצע האי קפריסין והיא בירת הרפובליקה העצמאית של קפריסין (קפריסין היוונית), בעוד שחלקה הצפוני (tr. Lefkoşa) הוא בירת הרפובליקה הטורקית הצפונית של צפון קפריסין (שאינה מוכרת בינלאומית). עד לפני כמה שנים היה קשה מאוד לחצות את הגבול, אך כיום קל לעבור בין החלק הדרומי ה"יווני" לחלק הצפוני "הטורקי". כשאתם יוצאים לסיור זה חשוב לקחת אתכם את הדרכון שהצגתם לרשויות הגבול כשנכנסתם לאי קפריסין, משום שתתבקשו להציג אותו במעבר הגבול.

בין האטרקציות שתגלו במהלך הסיור:

הביצורים הוונציאניים של ניקוסיה – את העיר העתיקה של ניקוסיה מקיפות חומות ונציאניות מרשימות. היום ניקוסיה היא עיר מודרנית ושוקקת חיים, אך החומות הוונציאניות, שכשלושה ק"מ מהן עדיין עומדות על תלן הן שריד היסטורי ששווה לבקר בו.

שער פאפוס ומבצר רוקס מפורסמים בתפקידם בהיסטוריה המודרנית. זהו אזור החיץ של האו"ם בין הרפובליקה של קפריסין לצפון קפריסין, והוא מתפרש על שטח קטן מאוד של פחות מ-200 המטרים הנדרשים בשטחי חיץ אחרים בעולם. עד שנת 2003 זה היה המקום היחיד באי שבו יכלו קפריסאים יוונים וטורקים להתקרב. אולם כיום, דגלי כל ארבע המדינות המעורבות בסכסוך הבלתי פתור (יוון, הרפובליקה של קפריסין, טורקיה וקפריסין הטורקית) מתנופפים ברוח כתזכורת לבעיות הבלתי פתורות של האי.

רחוב לדרה מתפתל בעיר העתיקה ההיסטורית של ניקוסיה, המחולקת לחלק דרומי קפריסאי יווני וחלק צפוני קפריסאי טורקי. בחלק היווני-קפריסאי הגדול יותר יש רחוב קניות תוסס עם חנויות רשת בינלאומיות. הוא מסתיים בדרום ב-Platía Eleftherías, כלומר בקצה חומת העיר הוונציאנית. הקו הירוק ברוחב 50 מטר מפריד בין החלק הצפוני הטורקי הקטן יותר של הרחוב לחלקו הדרומי. הולכי רגל יכולים לחצות הלוך ושוב בין שני חלקי הרחוב, שכן ברחוב לדרה קיים מעבר גבול מאז אפריל 2008. הרחוב, שהיה פעם סמל לפילוג, מתחבר כיום (שוב) והוא כיום הטיילת הפופולרית ביותר בניקוסיה.

Büyük Han – החאן, הממוקם באזור הצפוני של ניקוסיה שימש בימי קדם מקום מגורים ומחסן לסוחרים שעברו בעיר, והיו בו אורוות לסוסים (או גמלים) ומקומות בילוי כגון מסעדות וחמאמים טורקיים. החאן נבנה בשנת 1572 והיום מהווה דוגמה משומרת מעולה שמשחזרת במלואה הארכיטקטורה של אותה תקופה והיא אחד המבנים ההיסטוריים היפים בעיר. בחאן פועלים מגוון חנויות, בתי קפה וסטודיו ליצירה, והוא מושלם למסע קניות קצר במהלך הסיור שלנו בניקוסיה.

להזמנת יום סיור במעבר הגבול בניקוסיה עם ארוחת צהרים בחלק המזרחי

סיור פרטי בעיר הרפאים וארושה

אזור וארושה בפמגוסטה הוא ייחודי בעולם ולראשונה מזה יותר מ-48 שנים תוכלו לבקר בעיירת הרפאים פמגוסטה.

סיור זה הוא הדרך הטובה ביותר להכיר מקרוב את אתר הנופש הנטוש מאז המלחמה שהתרחשה באזור בשנת 1974.

להזמנת סיור פרטי בעיר הרפאים וארושה לחצו כאן

ג'יפ ספארי בקפריסין הטורקית

למי שמעוניינים לשלב בחופשה בקפריסין הטורקית הרפתקת שטח מרגשת, מומלץ לחקור את רכס הרי קירניה של צפון קפריסין בטיול ג'יפים עם קבוצה קטנה, מדריך ונהג. במהלך הטיול תעלו על הג'יפ שלכם לסיור נופי בהרים הפראיים, תעצרו בתצפיות שונות לנוף פנורמי של האי, תבקרו באתר הנצחה על ההר עם טנק המשמש כאנדרטה ותגלו עוד פנינים נסתרות באזור.

לאחר מכן תעצרו לארוחת צהרים קפריסאית טעימה במסעדה מקומית ותלמדו על התרבות וההיסטוריה של קפריסין. הטיול כולל העברות הלוך ושוב מאזור קירניה.

להזמנת ג'יפ ספארי בקפריסין הטורקית לחצו כאן

יום טיול פרטי בפמגוסטה של ימי הביניים

דרך נוספת להכיר את פמגוסטה ואת צפון קפריסין המזרחית במהלך החופשה בקפריסין הטורקית היא סיור פרטי של יום שלם. הסיור יצא ממקום הלינה שלכם בקירניה, ניקוסיה או פמגוסטה משם תסעו בחברת מדריך נהג, ממנו תשמעו על ההיסטוריה של האזור.

היום מתחיל בנסיעה לצפון מזרח האי. התחנה הראשונה היא מנזר סנט ברנבאס ומוזיאון האייקונים. ברנבא היה יהודי, שנסע לירושלים על מנת ללמוד לימודים גבוהים. עם התפשטות הנצרות המיר את  דתו וחזר לקפריסין על מנת להפיץ באי את תורת הנצרות. ברנבא נהרג מידי מתנגדיו אבל המאמינים שהתנצרו קברו אותו במערה מתחת לחרוב וברחו למצרים, כך שמקום קבורתו לא נודע במשך עשרות שנים. מדריך הסיור יספר לכם בפרוטרוט את סיפורו של ברנבא ויגלה לכם כיצד התגלה בסופו של דבר קברו, שהוא חלק מהמסלול בסיור זה. בנוסף תבקרו במוזיאון האייקונים (הכניסה למוזיאון כלולה במחיר הסיור).

התחנה הבאה היא חורבות סלמיס, המתוארכים לשנת 11 לפני הספירה. גיבור המלחמה הטרויאני טאוסר הוגלה מהאי היווני סלמיס לאחר שהפקיר את אחיו למחצה אייאקס במהלך המלחמה. הוא הפליג כל הדרך לקפריסין והתיישב בה וקרא לממלכה בשם האי ממנו גלה. במהלך הסיור תבקרו באולם התעמלות, בתיאטרון, במרחצאות רומיים והמדריך שלכם יספר לכם עוד על סלמיס (כרטיס כניסה כלול במחיר הסיור).

להזמנת יום טיול פרטי בפמגוסטה של ימי הביניים לחצו כאן

סיור טעימות יין וכרמים

חופשה בקפריסין הטורקית היא גם הזדמנות טובה ליהנות מתענוגות היינות הקפריסאים העדכניים ביותר מבלי לדאוג מהנהיגה הביתה תחת השפעת האלכוהול. זהו סיור בקבוצה קטנה ליקב אטל, אחד היקבים החדשים המובילים באי, שם תלמדו על תהליך ייצור היין, משתילת הגפנים ועד ליישון ולבקבוק.

במהלך הסיור בכרם תוכלו לטעום שישה יינות ייחודיים, ולאחר מכן ליהנות מארוחת צהרים יצירתית בליווי יין משובח ונופים מרהיבים של הכרמים, שם תוכלו גם לצלם תמונות מדהימות למזכרת. הסיור כולל העברות דו-כיווניות מבתי המלון באזור קירניה.

להזמנת סיור טעימות יין וכרמים לחצו כאן


איך להגיע לקפריסין הטורקית ולחזור ממנה:

הכניסה לתיירים ממדינות שמחוץ לאיחוד האירופי היא אך ורק דרך "המעברים החוקיים", כלומר דרך קפריסין היוונית.

הסעה מלרנקה לקירניה

רוצים להגיע לקפריסין הטורקית ישירות משדה התעופה בלרנקה בדרך הכי נוחה? הזמינו מראש בקישור שירות הסעות פרטיות מלרנקה לקירניה (או פמגוסטה), יעדי הנופש של צפון קפריסין, ותתחילו את החופשה בקפריסין הצפונית ברגע שתגיעו באמצעות הסעה פרטית מנמל התעופה לרנקה ישר לקפריסין התורכית. הנהג ימתין לכם בנמל התעופה וכך תדלגו על תורי המוניות ועל העיכובים של תחבורה ציבורית והמתנה במעבר הגבול, ותעקפו את ההסעות הארוכות של הדילים הכוללים העברה משדה התעופה לבתי מלון באוטובוסים שעוצרים בבתי מלון אחרים לפני שמגיעים לשלכם. תדלגו על כל הסטרס, ותפגשו את הנהג שלכם ישירות באולם היציאה משדה התעופה בלרנקה. שבו והירגעו בנוחות ברכב מרווח, נקי וממוזג – ואין צורך למלא אף טופס השכרת רכב, לא צריך לדאוג בקשר לאיתור אוטובוסים של ההסעה, תורות למוניות או ויכוח משפחתי על קריאת המפה.

כל ההסעות מלרנקה ישירות לקירניה ולפמגוסטה, עם עצירה קצרה במעבר הגבול בין קפריסין לצפון קפריסין, ושם הנהג ידאג בקלות לכל הבירוקרטיה של מעבר הגבול עבורכם.

להזמנת הסעה מלרנקה לקירניה

החל מ 2012 גם תיירים שמגיעים אל קפריסין הטורקית מטורקיה רשאים להיכנס לקפריסין הטורקית ולחצות את הגבול בין שני חלקי קפריסין, אל קפריסין היוונית, באין מפריע, אם כי ייתכנו בעיות מסוימות ותישאולים בביקורת הגבולות ביציאה מקפריסין היוונית.

מעברי הגבול העיקריים מקפריסין היוונית לקפריסין הטורקית:

אסטרומריטיס-זודיה (Astromeritis-Zodia): לכלי רכב בלבד.

אגיוס דמטריוס-קרמיה-מתהאן (Agios Dometios-Kermia-(Metehan

ארמון לדרה (Ledra Palace): המעבר הוותיק ביותר, ממש ליד חומות העיר העתיקה של ניקוסיה, ממערב לעיר. גם לכלי רכב וגם להולכי רגל.

פרגאמוס-ביארמודו (Pergamos-Beyarmudu)

סטרוויליה, (Strovilia), ליד אגיוס ניקולאס, במזרח קפריסין.

רחוב לדראס ( Ledras Street): מעבר חדש להולכי רגל בלבד, ברחוב האהוב ביותר בניקוסיה, שהפך לרחוב ללא מוצא בגלל חלוקת העיר.

קל מאוד לחצות את הגבול בין חלקי העיר ניקוסיה, המחולקת בין קפריסין לקפריסין הטורקית. הגבול בניקוסיה מכונה "הקו הירוק" (Green Line), וזהו המעבר המומלץ והנוח ביותר לכניסה אל קפריסין הטורקית. באשרת הכניסה לקפריסין הטורקית נדרשים רק השם המלא, האזרחות, ומספר הדרכון. אחרי שממלאים את הטופס הוא מוחתם, והכל נגמר תוך לא יותר משלוש דקות. כשחוזרים, הטופס מוחתם שוב. ישראלים יכולים להיכנס עם דרכון ישראלי לקפריסין הטורקית בלי שום בעיה.

קפריסין הטורקית

 איפה לטייל בקפריסין הטורקית:

אתרי התיירות העיקריים בקפריסין הטורקית (יש בה הרבה יותר מהמבחר המצומצם שאנו מביאים כאן):

ניקוסיה ( Nicosia), ניקוסיה הטורקית הנקראת גם לפקושה (Lefkoşa) ולפקוסיה (Lefkosia) – עיר הבירה החצויה של האי, שווה בהחלט ביקור גם בצידה הצפוני, הטורקי.

עוד באותו נושא: בתי מלון מומלצים למשפחות – ניקוסיה

קירניה (Kyrenia), הפנינה התיירותית של קפריסין הצפונית, עיר הנמל קירניה הקרויה גם קריניאה (Keryneia) וגירנה (Girne)-  עיר ים תיכונית יפהפיה עם נמל עתיק ובו מבצר שמשקיף על העיר.  יש סיבות רבות  להכתיר את קירניה בתואר "פנינת הים התיכון": מעליה מתנשאים הרי "חמש האצבעות"  הנהדרים – בשפארמאק (Beşparmak) בטורקית. בעיר שפע של חופי רחצה, מלונות חוף, ומועדונים. המזח הציורי הגדוש בסירות,  רחוב קורדונבויו (Kordonboyu Street) הסמוך, שפע הברים והמסעדות בנמל, והשקיעות המקסימות.  הביקור במקום הזה הוא חובה בהחלט, והוא המקום המושלם לטיול רגלי בחוף. כדאי להיכנס גם אל המבצר שמשקיף על הנמל, שמציע נוף יפה וכולל מוזאון של שרידי אוניות טרופות.

עוד באותו נושא: קיריניה עם ילדים – מלונות מומלצים 

פמגוסטה (Famagusta), פמגוסטה הנקראת גם מאוסה (Mağusa) ו אמוחוסטוס (Ammochostos):  עיר יפהפיה מוקפת חומה, חופי רחצה יפים וחיי לילה סוערים, אבל עם רובע "מת" שזכה לכינוי "עיר הרפאים" (וארושה) הנתון לממשל צבאי ואסור להיכנס אליו.

עוד באותו נושא: פמגוסטה עם ילדים – מלונות מומלצים למשפחות

מורפו (Morphou), הנקראת גם אומורפו (Omorfo) וגיזליורט (Omorfo):  עיירה בצפון מערב קפריסין. השער לאיזור הירוק ביותר של קפריסין הטורקית, מוקפת בפרדסים. במרכז העיירה רובע עתיק וכנסיה עתיקה.

לפקה (Lefke), הנקראת גם לפקא (Lefka):  מקום ירוק והררי, שופע דקלים ונופי ים יפהפיים, עם מסגד עתיק. זהו השער לדילירגה (Dillirga), הצפון הרחוק והיפהפה של קפריסין הטורקית.

איסקלה ( İskele), הנקראת גם טריקומו (Trikomo): כפר קפריסאי גדול וטיפוסי (למרות שיש הקוראים לו "עיר"), המשמש כבירה אזורית.  במקום חופים יפהפיים ומסעדות המגישות אוכל קפריסאי טוב, והוא השער לחצי האי קארפאז (Karpaz Peninsula) המתואר מטה.

אתרים נוספים:

חצי האי קארפאז (Karpaz Peninsula) שבו נמצא הטבע הבראשיתי ביותר בקפריסין הטורקית.  כאן תמצאו חופי רחצה יפהפיים  ומבודדים, מלונות מפוארים, מעגנים ציוריים וחמורי פרא, בשמורת הטבע חצי האי קארפאז, (Karpaz National Park) .  חמורי הפרא באזור רבים כל כך, עד שלפעמים הם חוסמים את הכבישים.

באזור גם כמה אתרי עתיקות כגון  מנזר השליח אנדריאס (Apostolos Andreas Monastery), מבצר קאנטארה (Kantara Castle), בזיליקת  איוס טריוס (Ayios Trios Basilica)  , כנסיית פאנאגיה קאנאקאריה (anagia Kanakaria Church), שבעבר הייתה מעוטרת בפסיפסים ביזנטיים,  ושרידי המעגן העתיק באפנדריקה (Aphendrika). מנזר השליח אנדריאס השתמר היטב, והיה אתר עליה לרגל במשך שנים רבות. ליד המנזר נמצא כף השליח אנדריאס (Cape Apostolos Andreas),שהמקומיים מכנים בשם זאפר בורנו (Cape Zafer) "כף זאפר". אסור להחמיץ גם את אלטין קומסאל (Altın Kumsal), "חוף הזהב", שהוא ככל הנראה חוף הרחצה היפה ביותר בקפריסין.

דילירגה (Dillirga), זהו הצפון הרחוק והיפהפה של קפריסין הטורקית.  כאן נמצאו אתרי עתיקות כגון סולי, עיר מהמאה ה-13 לפני הספירה, שבה פסיפס יפהפה, אמפיתיאטרון ענק ואחת הכנסיות העתיקות ביותר בקפריסין,  וארמון ווני (Vouni Palace) מהמאה ה5 לפני הספירה, שבו 137 חדרים ו 3 מרפסות;

המבצרים בהרי קירניה:

מבצר בופאוונטו (Buffavento Castle) – פירוש שמו "הלועג לרוחות" באיטלקית, רמז לרוחות העזות הנושבות במקום. במקום היה מבצר כבר במאה ה-11, ומלכי קפריסין מבית ליזיניאן הרחיבו אותו במאה ה-14.

מבצר קאנטארה (Kantara Castle), ניצב ממש מעל לרכס, ושומר על הכניסה לחצי האי קארפאז. פירוש שמו "הגשר" (קנטרה), בערבית. ב-1191 כבש את המקום ריצ'רד לב הארי, מידי השליט המקומי איסאקיוס קומננוס. לפי האגדה, מלכת קפריסין השליכה לתהום את הפועלים שבנו אותו, כי ידה לא השיגה לשלם להם.

הילריון הקדוש (St. Hilarion Castle):  כיום נותרו ממנו רק חורבות, אך הוא בכל זאת מזכיר ארמונות בסגנון דיסנילנד. במקום כנסייה גדולה, שרידי ארמון ומגדלים,  ותצפית על הנוף מגובה 732 מטרים.

מכל שלושת המבצרים יש תצפית עוצר נשימה על החוף ההרים, וגם הזדמנות לשאוף אוויר צלול ומסלולים למסע רגלי.

בלאפאיס (Bellapais):  כפר קטן באיזור קירניה. המקום נקרא על שם "אבה דה לא בל פאי" (Abbaye de la Belle Paix), "מנזר הארץ היפה" בצרפתית, שנבנה במקום במאה ה-13, והותיר שרידים ציוריים ומרשימים: קשתות גותיות אדירות, וחומות נישאות. במקום נערכים מופעי מוסיקה קלאסית ושאר אירועים תרבותיים לאורך כל השנה.  כמו כן התפרסם המקום כביתו של הסופר לורנס דארל.

חורבות סאלאמיס (Salamis), זוהי עיר יוונית עתיקה, ליד פאמאגוסטה, גדושה בפסלים, כיכרות, ועוד הרבה אתרים ארכיאולוגיים מעניינים, כגון אמפיתיאטרון שבו נערכים מופעים ואירועים, גימנסיון, מרחצאות, מקדש, וכנסיה ביזנטית. כל זה ממש ליד חוף הים, ורוב העיר העתיקה עדיין לא נחשפה. בהחלט שווה ביקור.

ניקוסיה שבתוך החומה

רוב התיירים שנכנסים לקפריסין הטורקית מרחוב לדרה מתכוונים להגיע רק לניקוסיה הטורקית, למרות שבקפריסין הטורקית יש עוד המון מה לראות. ברובע העתיק של ניקוסיה – שמהווה למעשה את הצד הטורקי של ניקוסיה, כלומר עיר הבירה של קפריסין הטורקית – נמצאות, כנראה, החומות העירוניות המשומרות ביותר בעיר בירה כלשהי בעולם. החומות אפילו מופיעות בסמלה של העיר. במקום תראו גם מסגד מפואר – שבנוי בסגנון גותי: מסגד סלימיה (Selimiye Mosque). בעבר (המאה ה-13)  היתה במקום קתדרלת סופיה הקדושה (Ayia Sophia), ולכן הוא נקרא גם איה סופיה.

מומלץ לאכול ולקנות מלאכות יד מקומיות מעולות ליד בויוק חאן (Büyük Han) "הפונדק הגדול", האהוב על תיירים. תוכלו גם לשוטט ברחובות כדי להתפעל משכיות החמדה האדריכליות, בעיקר ברובע סאמאנבחצ'ה (Samanbahçe): היכנסו אל בויוק חמאם (Büyük Hamam), "החמאם הגדול", הפועל כבר 500 שנה; צאו לקניות בשוק העתיק באנדאבוליה (Bandabulya); התפעלו מהעמוד הוונציאני בכיכר אטאטורק (Atatürk Square), המרכז העתיק של העיר. בכל צעד יצוץ מולכם בנין עתיק ומרשים או מוזיאון מעבר לפינה.

פמגוסטה  (Famagusta) שבתוך החומה:  גם כאן, כמו בניקוסיה העתיקה, בניינים עתיקים צצים מכל עבר:  גם כאן יש מסגד  שהיה פעם קתדרלה גותית: מסגד לאלא מוסטפא פאשא (Lala Mustafa Pasha Mosque).  בעבר נערכו כאן טקסי ההכתרה של מלכי קפריסין משושלת ליזיניאן (Lusignan); "מגדל אותלו" (Othello Tower), שבו מתרחש החלק הקפריסאי של עלילת הטרגדיה השיקספירית; חומות העיר השמורות היטב, ועוד הפתעות רבות.

מה לעשות בקפריסין הטורקית

חופי הים

חופי הרחצה הם חלק חשוב מקפריסין הטורקית, והם מפוזרים לאורך כל מישור החוף, מישילאירמק (Yeşilırmak) במערב עד דיפקארפאז (Dipkarpaz). כל אחד ימצא פה את החוף המתאים לו, החל ממשפחות שאוהבות להתפנק במלונות מפוארים עם חוף ים פרטי, ועד אלה המעדיפים ארי נופש קטנים על חולות זהב בתוליים ומבודדים. רשימה חלקית של חופי ים מומלצים בקפריסין הטורקית:

בחוף הצפוני יש שפע של חופי חול המתאימים לרחצה. רובם שופעי פעילות ומלאים במלונות חוף ומועדונים, ביניהם:

מלון אקפולקו (Acapulco Hotel)  בצ'אטאלקוי (Çatalköy), ליד קירניה.  זהו מלון גדול הבנוי מסביב למפרץ רחב, הכולל בריכה גדולה ואפילו פארק מים. המחיר הוא 25 לירות טורקיות לאדם (כ -13 דולר במחירי אוגוסט 2013).

אסקייפ ביץ' (Escape Beach), מכונה גם יאבוז צ'קרמה פלאג'י (Yavuz Çıkarma Plajı) "החוף שבו נחת יאבוז", כי זה היה המקום הראשון בקפריסין שבו נחת צבא תורכיה ב-1974. במקום שני מועדונים: "אסקייפ ביץ' (Escape Beach Club) ומועדון לוקה (Club Locca), אחד ממועדוני הריקודים הנחשבים ביותר בקפריסין הטורקית.

בורנארו ביץ' קלאב (Cornaro Beach Club):  שייך למלון מאלפאס (Malpas Hotel). במקום מסעדת דגים טובה.

קאפליג'ה (Kaplıca) וטטליסו (Tatlısu):  למי שמעדיפים שקט ושלווה בלי לוותר על פינוק – אלו שני כפרים אותנטיים ליד חצי האי קארפאז, במרחק של כ-5 ק"מ זה מזה. בסביבה שני מלונות, מסעדות ומתקני חוף. החוף בקפליג'ה ארוך ונקי יותר, ויש בו קרוונים, אבל חוף טטליסו שקט יותר ויש בו בונגלואים של עץ. המלונות זולים בהרבה מהמלונות הגדולים ליד קירניה ובבאפרה (Bafra).

בחצי האי קארפאז יש כמה חופים יפהפיים, כגון:

אלטין קומסאל (Altın Kumsal), "חוף הזהב", שהוא ככל הנראה חוף הרחצה היפה ביותר בקפריסין, ואחד מהחופים הארוכים באי. החוף המושלם הזה נמצא ליד דיפקארפאז, (Dipkarpaz) בקצהו של חצי האי. אין מה שישווה ליופיים של צבע המים, והם יזכירו לכם תמונות מחופי האוקיינוס השקט. אבל הביאו בחשבון שאין שום מתקנים בחוף, הביאו איתכם מים, אוכל וכל הדרוש.

באפרה ( Bafra) :  חוף ארוך שזכה לפיתוח תיירותי רציני, החוף המתאים למי שמחפש פינוק בתנאי יוקרה. בחוף  בתי מלון רבים, כגון קאיה ארטמיס (Kaya Artemis Hotel ), שיש בו פארק מים, או נואז ארק (Noah's Ark Hotel) שנפתח לאחרונה.  חלק מהחוף שייך לעיריה והשימוש בו חינם.

יעדים בחוף המזרחי  של קפריסין (פאפאגוסטה):  

מלון סאלאמיס בי קונטי (Salamis Bay Conti Hotel)

חוף הדקלים (Palm Beach):   חוף מעניין בהחלט, שנמצא ליד רובע נטוש בפמגוסטה שנקרא מאראש (Maraş)  או ווארושה (Varosha), "עיר הרפאים" הנתונה תחת שילטון צבאי. ביולי 2013 היו שמועות על כתם נפט מזהם בסביבה, אבל המקומיים ממשיכים לבקר בו ולא דווח על בעיות.

חוף גלאספידס (Glapsides Beach):  המראה המושלם של חוף ים יפה בקפריסין הטורקית: חולות זהב נקיים ומתקנים סבירים.

באזור דילירגה יש כמה חופים טובים, כגון החוף של מסעדת אספאווה (Aspava Restaurant), אבל החולות ומתקנים ברמה נמוכה יותר מזאת שבאיזורים אחרים.

זאת איננה רשימה מלאה של כל החופים הטובים בקפריסין הטורקית: יש עוד חופים מפותחים רבים עם מתקנים טובים, ועוד הרבה חופים בתוליים שהתייר יכול לגלות בעצמו.

אטרקציות לילדים בקפריסין הטורקית

מלבד שלל חופי הים, המבצרים והאתרים המעניינים, ולמרות העובדה שרוב האטרקציות לילדים נמצאות בצד היווני של קפריסין, יש בקפריסין הטורקית כמה דברים מעניינים לעשות עם ילדים:

פארק המים אוקטופוס ( Octopus Aqua Park) בקירניה (Kyrenia) : זהו פארק מים מומלץ, מקום נהדר להישטף מכל החום והאבק בימי הקיץ, עם המון מתקנים, מגלשות מים ובריכות.

זט קארטינג (Zet Karting ) בחלק הצפוני של ניקוסיה: מסלול מעולה של מרוצי מכוניות קארטינג. הנהיגה במכוניות המירוץ הקטנות מותרת לילדים מגיל שמונה ומעלה.

הימורים (קזינו) בקפריסין הטורקית

קפריסין הטורקית זכתה לכינוי "לאס ווגאס של טורקיה" בזכות בתי הקזינו שלה. הם מושכים תיירים רבים לא רק מטורקיה ומקפריסין היוונית, שבה ההימורים אסורים, אלא גם משאר העולם. אמנם לאזרחי קפריסין הטורקית אסור להיכנס לקזינואים, אבל לתיירים זה לא משנה, וממילא בתי הקזינו לא אוכפים את החוק הזה בחומרה יתירה.

אפשר למצוא בקלות קזינו בכל רחבי קפריסין הטורקית מלבד באיזור מורפו (Morphou). בכל אחד מבתי המלון היוקרתיים הרבים במדינה יש קזינו. כנהוג בעולם, גם לבתי הקזינו בקפריסין הטורקית יש לבוא בלבוש רשמי.

בשום אופן אל תסתבכו במריבות  בקזינו,  למרות שהסיכוי לכך קלוש. כל הקזינואים בצפון קפריסין קשורים לפשע המאורגן. כמו תמיד, לא מומלץ להמר בסכומים גדולים.

 חיי הלילה

בקירניה (Kyrenia) ובפאמאגוסטה (Famagusta) יש חיי לילה תוססים, הרבה פאבים, מועדוני ריקודים ידועים ומופעים במשך הקיץ. ניקוסיה עלולה לאכזב את מי שמחפשים פעילות חיי לילה ובילויים. לידיעתכם: רוב המקומות הנקראים "מועדוני לילה" בניקוסיה, בעיקר כאלה שממש ליד ניקוסיה בכביש ניקוסיה מורפו, הם מועדוני חשפנות או זנות. אמנם הזנות בלתי חוקית בקפריסין הטורקית, אבל הממשלה מעלימה עין.

פעילויות ספורט בקפריסין הטורקית

צלילה עם מכלים

בקפריסין הטורקית, הצלילה עם מיכלים היא לים מפתיע עבור צוללנים הרגילים להתאכזב בים התיכון, יש המון מראות מרהיבי עין.  החוק המקומי אוסר על צלילה עם מכלים ליחידים שלא באמצעות מועדון, אבל בחיפוש מהיר בגוגל אפשר לגלות חברות המארגנות צלילה בקפריסין הטורקית, רובן באיזור נמל קירניה (Kyrenia Harbor). בנמל קירניה יש שפע של שרידי אניות טבועות, צבי ים, אלמוגים רכים, ספוגים ססגוניים, חתולי ים (stingrays) תמנונים, עקרבנונים (scorpion fish) ועוד אינספור מראות תת ימיים המחכים שתגלו אותם. בסביבות קירניה יש יותר מ-20 אתרי צלילה.

אטרקציות נוספות בקפריסין הטורקית

מצנחי רחיפה: מבט מגובה 500 מטר על יופייה של קפריסין הטורקית הוא חוויה בלתי נשכחת, שבהחלט מצדיקה את המאמץ.   בנמל קירניה אפשר למצוא חברות שמארגנות רחיפה במצנח, בעיקר לזוגות.

שייט:  בקיץ אפשר  להירשם בקלות לשייט בסירת מנוע או ביאכטה מנמל קירניה לאורך החוף הצפוני של האי. אפשר גם לצאת לשייט מנמל פמגוסטה לחצי האי קארפאז.

לאורך חופי המדינה ניתן לשכור גם גלשני רוח, גלשני גלים, אופנועי ים, ומפרשיות. רוב שיט המפרשיות מתקיים במועדון "אסקייפ ביץ' "( Escape Beach Club) ליד קירניה. בחופי קפריסין הטורקית ניתן לראות צבי ים מסוגים שונים, בעיקר את צב הים החום (Caretta caretta), המצוי בסכנת הכחדה.

טראקים וטיולים רגליים: עדיף לערוך אותם בהרי קירניה. יש חברות רבות שמארגנות מסעות כאלה, כגון " אגודת מטפסי ההרים הספורטיביים" (Mountain Climbing Sports Association), היוצאת לטיול פעם בשבוע.

 גולף:  במועדון הגולף קורינאום (Korineum Golf),  באסנטפה (Esentepe)

חגיגות ופסטיבלים

רוב האירועים מתקיימים בקיץ, בכל רחבי קפריסין הטורקית, בשטחה של כל עיר כמעט.  לפני הנסיעה לקפריסין הטורקית רצוי לוודא את התאריכים המדוייקים של פסטיבלים. במסגרת פסטיבלים כאלו נערכים מופעים של מוסיקאים מקפריסין הטורקית, מטורקיה, ומכל העולם, וכמו כן מופעים של ריקודי עם, מחול מודרני, ואירועים רבים נוספים.  חובבי מוסיקה קלאסית יכולים להגיע לפסטיבל המוסיקה הקלאסית בבלאפאיס (Bellapais Classical Music Festival), במנזר העתיק  בבלאפאיס,  המשרה אווירה של העבר הרחוק.

חופשה בקפריסין
דירוג הגולשים 3.5 (26 הצבעות)
Sending

תגובות 7

      • יש לדאוג להזמנת מלון בלרנקה היוונית להזמין מלון הכי זול ב 10 אירו לילה. אתם חייבים שההזמנה תהייה אצלכם ביד בזמן שתנחתו בלרנקה ולא להזכיר שאתם הולכים לקפריסין התורכית.
        במעבר בין יוון לתורכיה לא חותמים בדרכון בכלל
        דדי

ביטוח נסיעות לחו''ל
כרטיסי ספורט

עדכוני מבצעי נופש

הורדת אפליקציה
חופשה בישראל