סים ליוון

סים וeSim ליוון – מידע וטיפים על תקשורת במהלך החופשה

סים ליוון הוא פרט חשוב בתכנון החופשה, שלא כדאי להשאיר לדקה התשעים. כדי לעשות לכם סדר בנוגע לסים ליוון ולחבילות הסלולר השונות, הכנו עבורכם את המדריך המלא לסים ביוון, עם כל המידע והטיפים שיעזרו לכם להחליט היכן כדאי לקנות ומתי, וכן מידע על עלות כרטיס סים ליוון. כאן תמצאו את כל מה שצריך לדעת בכל הנוגע לסים מקומי ביוון, טיפים לחיסכון בכסף וכיצד להימנע מהוצאות מיותרות בגלישה באינטרנט ביוון.

  הזמנת דילים ליוון             |             הזמנת טיולים מאורגנים ליוון

אחרי שסוגרים את הטיסות ובתי המלון לקראת החופשה ביוון, מטיילים רבים מתלבטים בשאלה: האם יש צורך בסים ליוון?

למרות שלרוב אנחנו יוצאים לחופשה משפחתית ביוון כדי להתנתק מחיי היום יום, לא בטוח שנרצה להיות מנותקים לגמרי. סים ליוון, שמאפשר לנו לגלוש באינטרנט גם במהלך החופשה, ישמש אותנו למגוון פעולות, שבשגרה אנחנו לא משקיעים בהן מחשבה: חיפוש חוות דעת על מסעדות או אטרקציות, שימוש באפליקציית תרגום להקלת התקשורת עם המקומיים, שימוש באפליקציות ניווט ועוד.

דרים-סים, מציעה סים ליוון עם חבילת אינטרנט בלבד. תוכלו לבחור: סים רגיל עם משלוח בארץ או eSim עם התקנה מרחוק (למכשירים תומכי eSim בלבד), כך תוכלו לשלם בדיוק על כמה שגלשתם בתעריף זול. מכיוון שמדובר בסים בינלאומי, אפשר להמשיך להשתמש באותו הסים גם בטיולים הבאים בכ-190 מדינות שונות, כמה פעמים שרק תרצו. מומלץ למי שלא רוצה להתחייב לחבילות סלולר יקרה מהארץ.

להזמנת eSIM או SIM ליוון מ-Drimsim לחצו כאן

מולטי טראוול, הינה חברה לארצות הברית עם שירות לקוחות בעברית 24/7. קונים eSim ליוון עם חבילות גלישה זולות, מתקינים מהבית לפני החופשה ומקבלים אינטרנט ישר בנחיתה. השירות מתאים עבור מי שהמכשיר שלו תומך בטכנולוגיית eSim, או למי שמעדיף חבילות קבועות וזולות. בחלק מהמכשירים אפשר לקבל מספר ישראלי.

להזמנת eSIM ליוון מ-Multi-Travel לחצו כאן

Airalo הינה חברה בינלאומית המציעה eSim וחבילות גלישה ליוון במחירים זולים ומשתלמים (בנוסף לחבילות אינטרנט אוניברסליות). גם Airalo מציעה איסים ליוון בהתקנה מרחוק, עם הפעלה ידידותית ושירות לקוחות בשפה האנגלית. (מתאים למכשירים תומכי eSim).

להזמנת eSIM ליוון מ-Airalo לחצו כאן

חופשה ביוון – עוד מידע חשוב למטייל

טיסות ליוון – השוואת מחירים וכל מה שחשוב לדעת

טיסות פנים ביוון – השוואת מחירים ומידע חשוב

יוון – מלונות מומלצים עם ילדים

השכרת רכב ביוון – השוואת מחירים וטיפים חשובים

הזמנת כרטיסים לליגה היוונית בכדורגל – מדריך

איך מזמינים סים ליוון?

כאמור, מהבדיקה שלנו עולה, שהדרך המומלצת לרכוש סים ליוון היא בעזרת DrimSim. מדובר בקונספט שמשנה את כללי המשחק, ופותר את כל הבעיות שהיו לנו עם sim ליוון עד כה: יתרה לא מנוצלת שנזרקה לפח, סים חד פעמי רק לטיול ליוון, שאין מה לעשות אתו אחרי הטיול, הצורך להתחייב לחבילות גדולות ומפוארות שאין לנו צורך בהן וכו'.

סים ליוון של Drimsim  עובד לגמרי אחרת: היתרה נשמרת ובאותו סים ניתן להשתמש ב-190 מדינות נוספות (סים אוניברסלי), משלמים רק על כמה שגלשתם, וגולת הכותרת: Esim במשלוח מיידי! כשתי דקות בלבד. כלומר, לא צריך לחכות למשלוח ולא צריך להגיע לסניף.

מדובר בקונספט של סים שכולל גלישה בלבד (ללא שיחות), אך מכיוון שניתן כיום להתקשר ולשלוח הודעות ביוון אונליין באפליקציות שונות (ביוון רבים משתמשים בוואצפ ובוייבר), זוהי אופציה מושלמת למטיילים, במיוחד בחופשה קצרה של כמה ימים.

הלינק האדום המופיע בכתבה זו יאפשר לכם לקבל Esim ליוון בתוך דקה-שתיים (מעולה למי ששכח לרכוש מראש ומחפש פתרון מהיר בשדה התעופה…).

כאמור, בדרים-סים גולת הכותרת היא הEsim, הטרנד שצובר תאוצה בתחום הסלולר ופוטר אתכם מהצורך להתקין סים פיזי. המשלוח הוא מידי, כך שגם אם שכחתם להזמין מראש אפשר לבצע את ההתקנה בשדה.

סים ליוון של דרים-סים מספק שירותי אינטרנט בפלאפון, ומכיוון שכיום ניתן לבצע גם שיחות ולשלוח הודעות דרך אפליקציות אונליין, זה שירות טוב למטיילים, שמאפשר לכם להישאר עם הסים קארד הישראלי וגם לקבל גישה לאינטרנט ביוון.

האם כדאי להזמין סים מקומי ליוון מראש?

באופן כללי, מומלץ להשאיר כמה שפחות סידורים לרגע הנחיתה, ולהגיע ליוון אחרי שכמה שיותר מהאלמנטים המרכיבים את תקציב החופשה סגורים וידועים מראש. בדרך זו, תדעו מראש כמה כסף נותר לכם לבזבוזים במהלך הטיול, ולא תכניסו את עצמכם להוצאות שיחרגו מהתכנון המוקדם שלכם. למרות שאפשר למצוא סים ליוון גם בשדה התעופה באתונה לאחר הנחיתה, אם תמתינו עד להגעה ליוון, תגלו שאין הרבה אפשרויות בחירה, אין אפשרות של ממש לבצע השוואת מחירים יעילה ותרכשו סים ליוון לאו דווקא בתנאים המשתלמים ביותר עבורכם.

אם תמתינו לרכישת סים באתונה, סים בכרתים או בכל עיר אחרת ביוון, אתם עלולים להיתקל בקשיים לא מחויבים, כמו קושי במציאת החנות, קשיי תקשורת עם המוכר, או הגעה לחנות לאחר שכבר הסתיימו שעות הפעילות. בקיצור, מדובר בזמן חופשה יקר שמתבזבז, אותו הייתם יכולים לבלות ליד הבריכה, בבילוי משפחתי באטרקציה מקומית או בבילוי על שפת הים. כמו כן, אם אתם נוחתים ביום ראשון, יש סיכוי טוב שהסניפים יהיו סגורים, ותאלצו להעביר יום שלם ללא סים מקומי ביוון.

בהזמנת סים ליוון מראש, תוכלו להתחיל לגלוש מיד עם הנחיתה, ולהגיע כמה שיותר מהר ישירות מהמטוס ועד לחוף ביוון, ללא צורך להתעכב על סידורים לא מחויבי המציאות.

בנוסף, בהזמנת סים ליוון מדרים-סים, תוכלו לקבל שירות לקוחות זמין באנגלית בצ'אט באתר, בפייסבוק או במייל. מבדיקה שלנו עולה כי המענה בצ'אט מהיר במיוחד, ואין תחליף למענה מהיר משירות לקוחות.

אם החופשה מעבר לפינה ואתם כבר מוכנים לרכוש סים ליוון, או שאתם בשדה התעופה ושכחתם לרכוש sim ליוון מראש, אל דאגה – תוכלו ללחוץ על הלינק האדום כאן ולרכוש Esim שמגיע במשלוח מידי לפלאפון (ממש בתוך כשתי דקות).

מה זה סים דיגיטלי?

ברכישת סים ליוון מדרים סים (בקישור האדום בעמוד זה), יוצגו בפניכם שתי אפשרויות: Classic ו-Esim. הסים הקלאסי הוא הכרטיס העשוי פלסטיק, שנמצא במכשיר הנייד שלנו דרך קבע, וכאשר משתמשים בסים מקומי בעת החופשה בחו"ל, יש להחליף את הכרטיס הקיים בכרטיס ליעד החופשה, ולאחר החופשה להחליף לסים המקורי מחדש.

ה-Esim הוא שחקן חדש יחסית (על אף שהוא זמין בשוק כבר לא מעט זמן, לאחרונה עלתה המודעות לאופציה הזו, והוא הופך יותר ויותר פופולרי). סים וירטואלי או ESIM הוא סים שמוטמע בתוך הפלאפון באמצעות אפליקציה, בלי צורך ברכיב הפיזי

סים דיגיטלי או סים קלאסי?

סים דיגיטלי נחשב בטיחותי יותר, ומאפשר למגוון מכשירים להשתמש בכמה כרטיסי סים בו זמנית. לעומתו, כדי להתקין סים קלאסי יש צורך לרכוש את הסים הפיזי, במשלוח או בהגעה לסניף, להוציא את הסים הישן ולהתקין את החדש. מכיוון שמדובר ברכיב קטן מאוד, קל לאבד אותו, ולכן יש להקפיד לשמור את הסים הקבוע שלכם במקום בו תדעו למצוא אותו לאחר החופשה.

סים דיגיטלי מתאים לרוב מכשירי הסמארטפון שיוצרו בשנים האחרונות, ולמעשה, יש מספר מכשירים חדשים שמתאימים רק לסים דיגיטלי. באתר של דרים-סים, אליו תוכלו להגיע דרך הקישור האדום המופיע בכתבה זו, תוכלו ללחוץ בתפריט העליון על הקטגוריה: eSIM, ולאחר מכן על האפשרות: CHECK COMPETABILITY על מנת לבדוק לפני הרכישה האם הEsim האוניברסלי מתאים למכשיר שלכם.

לאור הדברים הללו, בהשוואה בין Esim ליוון לבין סים קלאסי, אנו ממליצים לרכוש Esim ליוון – כמובן, בתנאי שהמכשיר שלכם מתאים לשימוש בו.

סים ביוון עם המספר הישראלי

מטיילים רבים מבקשים להישאר עם הסים הישראלי ביוון כדי להיות זמינים למקרה שיצטרכו לקבל קוד לפלאפון בהודעת SMS, שיחה חשובה מהעבודה או, חלילה, התראה על מקרה חירום. למעשה, יש דרך פשוטה מאוד להישאר עם הסים הישראלי בחו"ל. ברכישת סים דיגיטלי, המכשיר שלכם פועל עם סים-דואלי, כלומר שני כרטיסי SIM הפעילים בו זמנית. הסים הדיגיטלי של דרים-סים מותקן באמצעות אפליקציה נוחה, מאפשר לכם לגלוש באינטרנט ביוון, והסים הישראלי פשוט נשאר במכשיר ואין צורך להוציא אותו. חשוב מאוד לוודא מה העלות של שימוש בשירותים השונים של הסים הישראלי מבעוד מועד, ולבחור לאילו שיחות אתם מעוניינים לענות. במידה ותחליטו לסנן שיחות מסוימות בשל העלות הגבוהה, תמיד תוכלו לשלוח הודעה באחת האפליקציות, או לקיים שיחת טלפון או וידאו, תוך שימוש בתשתית האינטרנט, אותה מספק לכם הסים ביוון.

מה צריך בשביל לקנות סים ליוון?

ברכישת סים ליוון מסוכנות מקומית, הדרישות משתנות מחברה לחברה, ולעיתים יש צורך בחתימה ובמידה מסוימת של בירוקרטיה.

ברכישת דרים-סים אוניברסלי התהליך הוא פשוט וקצר: עליכם להיות בעלי דרכון בתוקף, למלא טופס הזמנה הקצר (בלחיצה על הלינק האדום בעמוד) ולבצע תשלום.

כמה עולה סים ביוון?

עלות סים ביוון מורכבת מעלות רכישת הסים עצמו, עלות המשלוח (לסים קלאסי בלבד. Esim ליוון לא דורש משלוח), עלות החבילה ולעתים גם עמלות נוספות.

עלות sim ליוון (רכישת הסים עצמו) באמצעות דרים סים היא 10 אירו בלבד, מחיר זול, בהתחשב בעובדה שמדובר בכרטיס שישמש אתכם גם בעתיד, מכיוון שהוא פועל בכ-190 מדינות ברחבי העולם.

עלות חבילת סלולר ביוון משתנה מחברה לחברה ובהתאם לסוג התוכנית. גם ברכישת חבילות סלולר ביוון שהן Pre-Paid, שנחשבות לאופציה קצרה וללא התחייבות, לרוב תקופת המינימום היא חודש.

בחבילות סלולר רגילות, בדרך כלל אתם משלמים את מחיר החבילה, ויתרת הגלישה שלא נוצלה פשוט מתבזבזת. לכן אנחנו מעדיפים את הקונספט של דרים-סים, בו אתם טוענים סכום מסוים, משלמים אך ורק עבור הזמן שגלשתם (אין תקופת זמן מינימלית שאתם מחויבים לה), ויתרה שלא נוצלה נשארת במערכת לטובת החופשה הבאה (לאו דווקא ביוון, אלא גם במגוון מדינות נוספות).

תעריף הגלישה ביוון עם דרים-סים הוא 0.01 אירו למגה בייט (לכל מדינה יש תעריף אחר, אותו ניתן לבדוק מבעוד מועד). החיוב יורד מהיתרה וניתן לעקוב אחר החיובים בזמן אמת (כלומר אין מצב לחיובים מפתיעים בכרטיס האשראי לאחר החזרה לארץ. אתם קובעים את הסכום אותו תרצו להטעין באפליקציה). הסכום המינימלי לטעינה הוא 25 אירו.

פרט חשוב שכדאי לזכור הוא שכדי שהסים (והיתרה) של Drimsim ישארו פעילים, יש צורך לבצע לפחות פעולה אחת בסים מדי 360 ימים (אפילו גלישה חד פעמית קצרה באינטרנט תספיק). אם לא תשאירו אותו פעיל, היתרה תחויב בעמלה זעירה (חצי אירו בחודש) ולבסוף הסים יתבטל כשלא נשארת יתרה (כלומר, אין מצב לקבל חיוב אם אין כסף מוטען). בקיצור, כל מה שצריך זה לבצע פעולה בסים ליוון של Drimsim לפחות פעם בשנה כדי להשאיר אותו פעיל.

אם אתם מעדיפים לרכוש סים קלאסי ליוון (סים מפלסטיק שמתקינים במכשיר), אל תשכחו לחשוב גם את עלות המשלוח. בדרים-סים המשלוח לסים אוניברסלי קלאסי הוא די זול, כשמונה אירו בדרך כלל בדואר רגיל לישראל. אפשר לבקש משלוח סים ליוון בדואר מהיר (בתעריף אחר) דרך הצ'אט באתר.

אם אתם מכירים אנשים נוספים שהשירות של דרים-סים יכול להתאים להם, כדאי לכם לבדוק באתר את תנאי ה- "Referral Program", שמאפשר לכם לקבל 7 אירו ליתרה שלכם בקונספט של חבר מביא חבר (התנאים המלאים נמצאים באתר-בלינק האדום כאן בעמוד).

איך אפשר לחסוך כסף בגלישה באינטרנט ביוון?

טיול לחו"ל, גם כשמדובר בחופשה ביוון בת מספר ימים, הוא לא עניין זול, ותמיד כדאי לחשוב על דרכים לחסוך בהוצאות הטיול.

ריכזנו עבורכם כמה טיפים שיעזרו לכם לחסוך כסף בעת גלישה באינטרנט ביוון:

  • הפעילו את מצב Data Saver בסמארטפון. במצב זה אפליקציות יחדלו מלעשות שימוש בנתוני אינטרנט ברקע כאשר לא משתמשים בהן באופן פעיל.
  • מומלץ לבצע עדכונים בפלאפון רק בעת חיבור לאינטרנט אלחוטי.
  • נסו להוריד מפות באפליקציות הGPS  כך שיהיו זמינות אופליין.
  • הפסיקו את מצב ה-AutoPlay באפליקציות הסרטונים, כך שסרטונים יופעלו רק בעת לחיצה, ולא באופן אוטומטי, ובסיום הסרטון לא תתחיל הפעלה אוטומטית של הסרטון הבא.

תקשורת ביוון

רגע לפני החופשה החלומית ביוון, הנה כמה דברים שכדאי לדעת על תקשורת ביוון ושירותי סלולר ביוון:

ביוון פועלות שלוש חברות סלולר מרכזיות: ווינד, וודה-פון וקוסמוט. ישנן גם חברות קטנות יותר ומשווקים שמוכרים מוצרי סלולר.

קידומת הטלפון הבינלאומית של יוון היא +30 (מחליפה את הספרה אפס במספר המקומי).

סיומת האינטרנט ביוון היא .gr, ובמדינה יש מיליוני אנשים שמשתמשים באינטרנט (כ-78.1% מהאוכלוסייה, נכון לשנת 2020.)

אפליקציות הודעות ושיחות ביוון כמו וייבר או וואטצאפ הן פופולריות במיוחד ורבים ברחבי המדינה משתמשים בהן. לכן, sim ליוון עם אינטרנט בלבד יכול להעניק לכם את כל צרכי התקשורת הנדרשים לכם במהלך החופשה.

חברות הסלולר ביוון מציעות אינטרנט למכשירי פלאפון נייד, בשימוש בטכנולוגית LTE כמו גם LTE+ וגם 5G.

בשנים האחרונות נעשה מאמץ לשפר את תשתית האינטרנט ביוון. ממש לא מזמן הוכרזה השקעת כספית עצומה שצפויה להיות מושקעת בשדרוג תשתית הטלקום של יוון.

ביוון פועלים מספר ספקים של אינטרנט סיבים לבית (FTTH) כמו אינלן, HCN, וודא-פון, קוסמוט, וגם ווינד.

 להזמנת כרטיס סים ליוון של DrimSim לחצו כאן

הוספת תגובה

ביטוח נסיעות לחו''ל
כרטיסי ספורט

עדכוני מבצעי נופש

הורדת אפליקציה
חופשה בישראל