השכרת רכב בחו"ל נורבגיה

השכרת רכב בנורבגיה – המדריך המלא למטייל

השכרת רכב בנורבגיה – כל הטיפים שיחסכו לכם כסף וזמן ויכינו אתכם לנהיגה בנורבגיה – מנוע השוואת מחירי השכרת רכב בנורבגיה שיחסוך לכם מאות שקלים, טיפים על נהיגה בנורבגיה וחוקי התנועה (כולל סרטון וידאו המדגים נהיגה בנורבגיה), מידע לנהג על הכבישים ותחנות הדלק בנורבגיה כולל הסברים על נהיגה בשלג ועוד

השכרת רכב בנורבגיה היא עניין יקר יחסית, אבל למרות זאת היא יכולה להיות זולה הרבה יותר ממה שחשבתם בעזרת מנוע השוואת המחירים למחירי השכרת רכב בחו"ל המתעדכן אוטומטית בכל המחירים – כולל מבצעים והנחות מיוחדות – מכל חברת השכרת רכב בנורבגיה הנחשבת לאמינה ומקיימת שירות לקוחות באנגלית. פשוט מלאו את הטופס: ביחרו את נורבגיה בשדה ארץ ובשדה עיר ביחרו את העיר בה תירצו להזמין השכרת רכב בנורבגיה מתוך רשימת הערים הכוללת גם את אוסלו הבירה וגם עשרות ערים בנורבגיה – אסקים, בודו, מוס, ברגן, דרמן, גול ועוד – הכניסו את התאריכים בהם אתם מעוניינים להזמין השכרת רכב בנורבגיה, ליחצו "חפש" – וקבלו את המחירים הזולים ביותר עבור מיגוון דגמים, בהשוואת מחירים בין החברות השונות

השכרת רכב בנורבגיה מנוע חיפוש והשוואת מחירים

טיול בנורבגיה – עוד המלצות קריאה למטייל

טיסות לנורבגיה – השוואת מחירים ומידע חשוב (כולל המדריך לטיסות פנים בנורווגיה)

נורבגיה עם ילדים – אטרקציות מומלצות ומידע למטייל

השכרת רכב בנורבגיה – מידע כללי

רכב עם הילוכים ידניים הוא הסטנדרט כמעט בכל חברת השכרת רכב בנורבגיה ורוב המכוניות אינן אוטומטיות. אם אתם מעדיפים רכב אוטומטי, הקפידו להזמין אותו מראש באמצעות מנוע השוואת המחירים. השכרת רכב בחו"ל אשר הפכה ליותר זולה ברוב המדינות בעולם בשנים האחרונות עדיין נשארה דבר מאוד יקר בנורבגיה, אבל רכב יכול לספק לכם גישה מאוד נוחה לכמה מהאזורים הכפריים היפהפיים של נורבגיה, למרות שברוב המקומות יש שירות אוטובוסים אמין.

אם אתם מזמינים השכרת רכב בנורבגיה בתקופת החורף (נובמבר-אפריל), קחו בחשבון שתצטרכו לנהוג בתנאי שלג וקרח בנורבגיה הקרה ומדובר בנהיגה מאוד שונה מאשר בישראל. בנוסף, תזדקקו לצמיגי חורף. אל תנסו בשום פנים ואופן לנסות לנהוג בנורבגיה בתקופה זו ללא צמיגי חורף, גם אם אינכם מצפים לשלג או קרח. תחזית מזג האוויר איננה תמיד אמינה במקומות מסויימים, ושלג וקרח יכולים להישאר על הקרקע למשך הרבה זמן בכבישים שאין בהם הרבה תנועה, והכבישים התלולים הופכים מסוכנים גם אם יש עליהם רק מעט קרח בלבד. על צמיגי החורף להיות עם חריצים בעומק של 3 מ"מ לפחות. רכבים כבדים מ-3500 ק"ג דורשים שרשראות שלג בתקופת החורף או בכל זמן שהתחזית צופה שלג או קרח, ומינימום של 5 מ"מ עומק חריצים למשאיות ורכבים כבדים. עבור הנורבגים מדובר בנושא חשוב מאוד, משום שבכל חורף לפחות 12 משאיות חוסמות את הכבישים משום שרצו לחסוך בהוצאות על שרשראות שלג.

השכרת רכב בנורבגיה – תחנות דלק

מחירי הדלק גבוהים בנורבגיה, והם מתחילים בכ-14.50 כתר נורבגי (NOK) לליטר. בחלקים מסויימים של נורבגיה, תחנות הדלק עלולות להיות במרחק של 100 ק"מ זו מזו. בכפרים הקטנים בנורבגיה לא תמיד יש תחנת דלק, אפילו אם הם נמצאים במיקום מבודד. נסיבות אלו, יחד עם מרחקי הנהיגה הגדולים בנורבגיה, עלולות ליצור מצב בו תיירים שאינם מורגלים בנהיגה בנורבגיה עלולים להיתקע עם מיכל דלק ריק – וזה בהחלט לא רצוי. לכן, כאשר שוכרים רכב בנורבגיה מומלץ לקחת איתכם בתא המטען גם ג'ריקן מלא בדלק ומשפך, כדי שתוכלו לתדלק את הרכב בעצמכם במקרה שתיתקעו הרחק מתחנת דלק.

נהיגה בנורבגיה

הנהיגה בנורבגיה היא מצד ימין של הכביש, כמו בישראל וכמו בשאר יבשת אירופה. הנהיגה בנורבגיה – במקומות ותקופות בהם אין שלג – בד"כ קלה מאחר שהתנועה רגועה, ורוב הנהגים מצייתים לחוק וזהירים, למרות שכמו בכל מדינה, בכבישים המהירים יש נהגים שמאיצים מעל המהירות המותרת. אבל בחלק ממרכזי הערים הגדולות (כמו ברגן או אוסלו) יכול להיות מבלבל להתמצא בפעם הראשונה בגלל המספר הרב של הרחובות החד סטריים. התנועה בד"כ זורמת ללא הפרעות, מלבד במרכזי הערים ובחלקים מסויימים של הכבישים הראשיים (בעיקר E18). צפו בסרטון הוידאו המתעד נהיגה בנורבגיה:

כבישי אגרה בנורבגיה

בנורבגיה חלק מהכבישים הם כבישי אגרה, אבל רוב כבישי האגרה הם חלק מרשת ה-AutoPass. תיירים יכולים לרשום את מספר לוחית הרכב שלהם ואת משך הביקור בלבד, לרכוש מראש דמי אגרה בגובה 300 קורונה ולהשאיר פרטי חשבון בנק או כרטיס אשראי למקרה של חיוב נוסף או זיכוי. כל סכום ששילמתם ולא נוצל יוחזר לכם לאחר 90 יום. מדי פעם, יש צורך לעצור ולשלם את האגרה בחלק מכבישי האגרה, אבל ברוב המקרים החיוב הוא אוטומטי (מספר לוחית הזיהוי מצולמת בזמן נהיגה).

האגרות בכבישי האגרה בנורבגיה שונות מאלה שבכבישי האגרה בשבדיה, בשטוקהולם ובגוטנברג, בכך שאין פטור מאגרה לרכבים זרים. במקרים שבהם רכבים זרים צוברים דמי אגרה שלא שולמו, לשכות הגבייה האירופאיות דואגות לגבות את הכסף, גם דרך חברת השכרת הרכב בנורבגיה, כך שבכל מקרה תצטרכו לשלם את דמי האגרה..

חוקי התנועה בנורבגיה

התקנות וכללי התנועה בנורבגיה בד"כ דומים לאלה שבשאר אירופה. תיירים זרים בנורבגיה צריכים להיות מודעים לכך שביקורות משטרה הן דבר יומיומי בנורבגיה ושהקנסות על עבירות התנועה גבוהים מאוד, ולכן כדאי למלא אחר החוקים הבאים:

המהירות המותרת בנורבגיה היא 80 קמ"ש באזורי הכפר ובכבישים בינעירוניים, 50 קמ"ש בשטח עירוני. גובה המהירות הוא תמיד הגובה המקסימלי, המותאם לסוג הכביש (אם עירוני או בינעירוני), אבל לא לאיכות ולפיתולים של הכביש. זה חשוב כי בכבישים מסויימים, יש צורך להתחשב בכביש – כלומר יכול להיות כביש מתפתל ועקלקל שגובה המהירות בו 80 קמ"ש, אבל ברור שעליכם לנסוע פחות מכך בגלל תנאי הכביש. על הנהג להתאים את המהירות גם בירידות, או במקרה של מזג אוויר עם ראות לקויה, גשם או שלג. מצד שני, זה נחשב לא מנומס לנסוע באיטיות כדי לצפות בנוף כאשר יש רכבים מאחוריכם. אם אתם נוסעים לאט, הקפידו להשתמש בשטחים הפתוחים לצד הדרך כדי לתת לרכבים אחרים לעקוף אתכם מדי פעם.

זכות הקדימה בנורבגיה דומה לזכות הקדימה בישראל – בכבישים ללא תמרור "יהלום צהוב", זכות הקדימה ניתנת לכל רכב המגיע מימינך. עליך לתת זכות קדימה לכל תנועה המגיעה מימין, מלבד באזורים פרטיים כגון מגרשי חנייה. לאוטובוסים יש זכות קדימה כאשר הם יוצאים מתחנת עצירה כאשר המהירות המותרת היא 60 קמ"ש או פחות. לרכבות, חשמליות ורכבות קלות יש זכות קדימה גם אם הן מגיעות מצד שמאל.

יש בנורבגיה כמה וכמה כבישים שאינם רחבים מספיק כדי ששתי מכוניות יעברו בהן במקביל – תמרורים כחולים עם M גדול מציינים שזוהי נקודת עקיפה. העקיפה בכבישים בעלי שני נתיבים ושוליים צרים מותרת רק כאשר הראות טובה והכביש מלפנים ישר. יש לעקוף רק אם יש בכך הכרח. שיקלו את האלטרנטיבה של עצירה למנוחה קצרה.

בנורבגיה חובה להדליק פנסים קדמיים גם בשעות היום.

חובה לשאת ברכב אפוד זוהר סטנדרטי שאפשר להגיע אליו ידנית ממושב הנהג (לא בתא המטען).

להולכי רגל יש זכות קדימה במעברי חצייה מסומנים שבהם אין רמזורים. עליכם לעצור גם אם הולך הרגל עדיין לא הגיע למעבר החצייה, אבל מראה כוונה לחצות. אי ציות לכלל הזה עשוי להסתיים בקבלת קנס כבד והשעייה של רשיונכם. זהו חוק שמקפידים עליו בקשיחות בנורבגיה.

אל תשתו לפני נהיגה בנורבגיה. לפי החוק הנורבגי, אחוז האלכוהול בדם בזמן נהיגה לא יכול לעלות על 0.2% – כלומר, גם בירה אחת קטנה עלולה להיות יותר מדי. זהו חוק שמקפידים עליו מאוד בנורבגיה והעוברים עליו צפויים לקנס גדול המבוסס על חלק משמעותי מהכנסתם, השעייה ארוכת טווח של רישיון הנהיגה ואפילו מאסר.

השימוש בצופר הרכב נחשבת לבלתי מנומס בנורבגיה ועלול להוביל לקנס אלא אם כן השימוש הוא למקרה חירום.

הפנייה ימינה ברמזור אדום אסורה.

קו לבן לאורך הכביש מסמן שהנתיבים הם לאותו כיוון. קו צהוב מסמן שהנתיבים הם בכיוונים הפוכים. בכבישים שיש בהם פחות שימוש, ייתכן גם שלא יהיה שום קו. סעו בצד ימין אם מגיע רכב מלפניכם, אחרת, אין כללים נוקשים, מה שאומר שעליכם לשים לב לפניות בכביש.

נהיגה בנורבגיה – הכבישים

תנאי הכבישים הנורבגיים משתנים. הכבישים הראשיים הם כבישים אירופאיים מהירים המצויינים באות E לפני הספרה. לדוגמה: E6 הוא הציר הראשי מדרום לצפון המוביל משבדיה דרך אוסלו לקירקנס (Kirkenes) בקצה המזרחי של צפון נורבגיה. כבישים אירופאיים מהירים מחברים בין ערים, מחוזות ומדינות. E18 מחבר בין כריסטיאנסנד (Kristiansand) ועיירות בדרום נורבגיה לבין אוסלו ושבדיה. E16 מחבר בין ברגן לאוסלו (דרך Flåm ו-Voss), כביש 7 הוא מסלול אלטרנטיבי לברגן (דרך Hardangervidda). E39 הוא כביש החוף הראשי מכריסטיאנסנד דרך סטוונגר (Stavanger), ברגן ו- Ålesund ועד טרונדהיים (Trondheim). כבישי E קלים מאוד לניווט.

כבישים ראשיים אחרים (כבישים ארציים מהירים, riksvei) מצויינים בספרה אחת או שתיים, כאשר החשובים שבהם מצויינים בפונטים לבנים על רקע ירוק (בשונה משחור על לבן במרבית הכבישים המהירים). עם זאת, יש לשים לב שחשיבות הכבישים איננה מעידה על איכותם. גם בכבישי E יכולים להיות חלקים צרים ואיטיים.

שכבת האספלט בכבישים הנורבגיים בד"כ מחוספסת ואין בהם חשש להחלקה כמו במדינות אחרות. עם זאת, שימו לב שצמיגי חורף מחודדים הורסים את האספלט במהלך החורף ומותירים מאחוריהם מסילות עמוקות. זה גורם לצידי הרכב להיות בלתי יציבים, בעיקר במהירות גבוהה, ואם הכביש מוצף, הצמיגים עלולים לצוף על המים ולהקשות על השליטה ברכב (כמו בנהיגה על שלג או קרח). כאשר אתם נוסעים בירידה ובכבישי הרים תלולים, כדאי לרדת להילוך נמוך ולאפשר למנוע לשלוט במהירות. מערכת הבלמים עלולה להתחמם יתר על המידה ולגרום לנוזל הבלמים לרתוח.

נהיגה בנורבגיה – נהיגת חורף בשלג

הנהיגה בנורבגיה בתנאי חורף עלולה להתברר כאתגר אמיתי אם אין לכם ניסיון בנהיגת חורף במדינות מושלגות כמו מדינות סקנדינביה, בעיקר במעברי ההרים המצויים בכל רחבי נורבגיה וכן בכבישים אחרים בצפון נורבגיה. כלל הברזל לנהיגה בשלג, קרח או שלג רטוב (slush) הוא: אל תמהר. מרחק הבלימה גדל באופן ניכר, לכן כדאי להגדיל את המרחק ביניכם לבין הרכב שמלפנים מה-3 שניות הסטנדרטי ל-5-6 שניות או יותר. נהגים בלתי מנוסים צריכים לנהוג בזהירות רבה עד שהם מתרגלים לתנאים ולרכב.  נהגים מנוסים בד"כ מצליחים להרגיש את המגע בין הצמיגים לכביש.

מספר כבישי הרים נסגרים לעתים קרובות באופן זמני בתנאי מזג אוויר קשים, והרשויות בנורבגיה מפרסמות כל הזמן עידכונים לציבור על סגירת כבישים באמצעות הטלויזיה, הרדיו והאינטרנט. בזמן סופות, בחלק מהכבישים, מותר לנסוע בטור ישר מאחורי רכב כבד לפינוי שלג, שיטה הנקראת "kolonnekjøring" – עליכם להמתין בשער או ליד שלט עד שהרכב מגיע. עליכם תמיד להתעדכן במידע ספציפי לגבי כבישי ההרים ביום ובשעות שלפני היציאה לנהיגה בנורבגיה בחורף.

אל תהססו לשאול את המקומיים או להתקשר ל-175 לקבל מידע עדכני, מאחר שהנורבגים רגילים לנהוג בשלג וקרח. יש לקחת איתכם תמיד מספיק לבוש ומזון לנהיגה בנורבגיה, ותמיד להקציב זמן רב יותר לנהיגה ממה שנראה לפי המפה. היו מוכנים לבטל או לדחות נסיעות בנורבגיה בזמן החורף.

חלק ממעברי ההרים, כולל כבישים פופולריים בסביבות גיירנגר, סגורים לגמרי במהלך החורף (בד"כ נוב' עד מאי). כבישי הרים אחרים עשויים להיות סגורים למשך זמן קצר יותר (מספר ימים או לילה אחד) כשמזג האוויר קשה. כבישים אלה תמיד סגורים בחורף ("vinterstengt"):

  • כביש 55 Sognefjell (נוב'-מאי)
  • כביש 51 Valdresflya (דצמ'-אפר')
  • כביש 63 Geiranger (נוב'-מאי)
  • כביש 63 Trollstigen (אוק'-מאי)
  • כביש 13 Gaularfjell (דצמ'-מאי)
  • E69 Nordkapp  (אוק'-אפר')

מבקרים רבים נוהגים להעריך לא נכון את המרחקים וזמני הנסיעה בשטחי נורבגיה, מדינה גדולה מאוד שהנהיגה בה איטית יחסית. מרחקים עיקריים ברכב הינם:

  • אוסלו – ברגן 500 ק"מ/8 ש'
  • אוסלו – סטוונגר 540 ק"מ/8 ש'
  • אוסלו – טרונדהיים 500 ק"מ/8 ש'
  • טרונדהיים – בודה (Bodø) 700 ק"מ/12 ש'
  • אוסלו – גיירנגר 450 ק"מ/7 ש'
  • אוסלו – פלאם 350 ק"מ/5 ש'
  • בודה – טרומסו (Tromsø) 600 ק"מ/10ש'
  • ברגן – גיירנגר 400 ק"מ/7ש'
  • ברגן – פלאם 170 ק"מ/3 ש'
  • אלסונד (Ålesund) – טרונדהיים 300 ק"מ/6 שע'
השכרת רכב בנורבגיה
דירוג הגולשים 5 (1 הצבעה)
Sending

הוספת תגובה

ביטוח נסיעות לחו''ל
כרטיסי ספורט

עדכוני מבצעי נופש

הורדת אפליקציה
חופשה בישראל