דילים ליעדים בטורקיה | דילים לאיסטנבול | טיולים מאורגנים בטורקיה
בהשוואת המחירים שביצענו לגבי חברות המציעות חבילות גלישה סלולרית לטורקיה, גילינו ששלושת החברות הבאות מעניקות את הערך הטוב ביותר
Drimsim מציעה סים (Sim) לטורקיה עם חבילת גלישה בלבד, שירות לקוחות אנושי זמין בשפה האנגלית. הסים הינו אוניברסלי ויכול לשמש אתכם בכ-190 מדינות, כך שניתן להשתמש בו גם בטיולים הבאים שלכם. שיטת התשלום: משלמים רק על כמות הגלישה בפועל. הדרים-סים זמין גם כסים פיזי וגם ב-eSim, כך שיכול להתאים לכולם. (גם למכשירים שלא תומכים ב-eSim).
להזמנת SIM או eSIM לטורקיה מ-Drimsim לחצו כאן
MultiTravel, הינה חברה ישראלית מומלצת המציעה eSim לטורקיה בהתקנה מרחוק לפני הנסיעה, מתאים למכשירים תומכי eSim. מולטי-טראוול היא בין החברות היחידות שמציעות eSim לטורקיה שכולל שיחות מקומיות ושיחות מטורקיה חזרה לארץ. שיטת התשלום: חבילות קבועות ובמחירים מאוד תחרותיים, גם בהשוואה לחברות סלולר מקומיות. גולת הכותרת: שירות לקוחות יעיל וזריז בעברית.
להזמנת eSIM לטורקיה ממולטי טראוול לחצו כאן
Airalo, הינה חברת eSim עולמית ותיקה ואמינה המציעה חבילות אינטרנט לטורקיה במחירים זולים, בנוסף לחבילות גלישה אוניברסליות המציעה למגוון יעדים שונים. גם ב-Airalo בדומה לחברות שהזכרנו קודם מציעים איסים לטורקיה בהתקנה מרחוק, עם הפעלה פשוטה ושירות לקוחות זמין בשפה האנגלית. השירות של Airalo מתאים למכשירים תומכי eSim. שיטת התשלום: חבילות נתונים החל מ4.5$ ל1G גלישה ועד ל20G ב26$, מחירים משתלמים גם בהשוואה לחברות סלולר מקומיות.
להזמנת eSIM לטורקיה מ-Airalo לחצו כאן
חופשה בטורקיה – עוד מידע חשוב
טיסות לטורקיה – השוואת מחירים ומידע למטייל
טיסות פנים בטורקיה – השוואת מחירים והזמנת כרטיסים
כרטיסים לליגת הכדורגל הטורקית – מדריך
הזמנת לירה טורקית (TRY) לשדה התעופה בן גוריון
השכרת רכב בטורקיה – השוואת מחירים ועצות
במדריך הבא לסים בטורקיה אנו נציג בפניכם את האופציות המומלצות ביותר הזמינות בשוק, מ-eSim לסים מקומי בטורקיה כל מה שצריך לדעת לגבי חבילות אינטרנט וגלישה בטורקיה, ואיך לחסוך זמן וכסף באמצעות טכנולוגיית הeSim החדשה.
סים לטורקיה או e-sim לטורקיה זה לא בדיוק הדבר שתרצו להשאיר לרגע האחרון. רוב האנשים מעדיפים להיות מחוברים לאינטרנט מיד עם הנחיתה בחו"ל, אם זה מטעמים אישיים כמו להודיע למשפחה והחברים שנחתתם בשלום או שאולי עליכם להיות מחוברים ובזמינות מרבית לצרכי העבודה. השיטה המומלצת ביותר לרכישת סים לטורקיה בדומה לכל דבר אחר היא לערוך השוואת מחירים מבין הספקים השונים ולבחור בספק סלולר אמין וזמין שיהיה נגיש עבורכם כשצריך. המחירים שנציג במדריך נכונים לעת כתיבתו ועשויים להשתנות במהלך הזמן כך שאנו ממליצים שבמידה ומצאתם חבילת גלישה לטורקיה במחיר טוב יותר ממה שקראתם כאן ייתכן ויהיה כדאי לכם לבחור באופציה הזולה יותר.
איפה כדאי לקנות סים לטורקיה?
כשניגשים לערוך השוואת מחירים לסים לטורקיה צריך לזכור כמה דברים:
- האם באמת יש לנו צורך בשיחות והודעות או שאינטרנט מספיק?
- האם יש לנו צורך בשימוש במספר הישראלי במהלך החופשה?
- כמה אנחנו רוצים להוציא על סים לטורקיה ועל השימוש בו?
- ולבסוף, מה טיבו של שירות הלקוחות של הספק?
ישנן מספר אפשרויות סטנדרטיות (יש שיאמרו, מעט מיושנות) כשניגשים לרכישת כרטיס סים לטורקיה:
רכישת סים בשדה התעופה באיסטנבול, למשל. אופציה ידידותית לתיירים, אך לעיתים עלולה להיות יקרה יותר מהחלופות. כמו כן, לאחר הטיסה תצטרכו לרכוש בנפרד חבילות סלולר בטורקיה, ולבצע השוואת מחירים בין הדוכנים השונים – לא הפעילות האידיאלית שיתחשק לכם לבצע עם המשפחה והילדים העייפים לאחר הטיסה.
רכישת חבילת סלולר לטורקיה מספק הסלולר בארץ. היתרון באופציה זו הוא שתוכלו להישאר עם המספר הישראלי, אך החבילות הן בדרך כלל גדולות, ולתקופה של חודש, עם מחירים בהתאם – ולמעשה, תשלמו על שירותים שלא תשתמשו בהם.
רכישת חבילת סלולר מחברת סלולר בטורקיה באחד מהסניפים בעיר. החיסרון כאן הוא, שלמרות המחירים הזולים, מיד עם הנחיתה לא יהיו לכם שירותי סלולר זמינים – הטלפון הנייד שלכם יהיה ללא אינטרנט, ולא תוכלו להוציא ולקבל שיחות (תיאלצו להסתמך על אינטרנט אלחוטי מקומי, שלא תמיד זמין, ולא תוכלו ליצור קשר עם נהג ההסעות, להשתמש באפליקציית ניווט או תרגום, ליצור קשר עם הקרובים בישראל ועוד). על מנת להתחיל ולהשתמש בטלפון, תצטרכו לבזבז זמן בשיטוטים בעיר בחיפוש אחר חנות סלולר (במידה והנחיתה היא בשעות הפעילות), לנסות להשוות מחירים בין חנויות שונות – והכול בעיר זרה ולא מוכרת.
לכן, ההמלצה שלנו לקניית כרטיס סים לטורקיה, היא השירות של Drimsim, שפותר את כל הבעיות האלו.
סים לטורקיה: סים קלאסי או Esim?
נתחיל בהסבר קצר לגבי Esim לחו"ל – הטרנד החדש בתחום הסלולר לתיירים, ולא בכדי. מדובר בקונספט שונה מזה שהכרנו בכל הנוגע לסים לטורקיה, ולסים לחו"ל באופן כללי, והופך את התהליך לקליל ופשוט הרבה יותר מכפי שהיה בעבר.
אז מהו בעצם סים דיגיטלי? והאם סים דיגיטלי טוב יותר מהסים הקלאסי אליו אנו רגילים?
סים בינלאומי, או Esim בינלאומי הוא סים שמוטמע בטלפון החכם שלכם, ומאפשר לכם להפעיל חבילת אינטרנט סלולרי כזו או אחרת ממגוון ספקים, ללא צורך בסים פיזי.
אז מה היתרונות והחסרונות של ESIM לעומת סים קלאסי?
מבחינת המחיר, לפחות בשירות של Drimsim, המחיר של סים קלאסי לחו"ל זהה למחיר של סים דיגיטלי. עם זאת, כשמדובר בסים קלאסי (כרטיס פלסטיק פיזי), מתווספת למחיר עלות המשלוח.
מבחינת ההתקנה, אין ספק שהתקנה של Esim היא הפשוטה ביותר: אין צורך להוציא את הסים הישן ולהחליף בחדש (בתקווה שלא תאבדו את הכרטיס המקורי, שממדיו קטנים מאוד).
יתרון נוסף לכך שאין צורך להוציא את הסים הישן, עם esim עולמי תוכלו להשאיר את הסים המקורי שלכם בנייד, ולהשתמש במספר הישראלי במהלך הטיול, במידת הצורך (לקבלת קודים בהודעת טקסט מאפליקציות שונות, לקבלת שיחות דחופות ועוד). עם זאת, כדאי לזכור לבדוק עם ספק הסלולר הישראלי מהם החיובים הצפויים מקבלת שיחות/הוצאת שיחות במספר הישראלי בטורקיה, ולסנן את השיחות הנכנסות בהתאם.
חשוב לבדוק בעת קניית sim לטורקיה האם הטלפון שלכם שלכם תומך ב-Esim בינלאומי. על מנת לעשות זאת, תוכלו להיכנס לאתר של דרים-סים דרך הקישור האדום המופיע בכתבה זו, להיכנס לקטגוריה: Esim, ושם ללחות על הכפתור: "Check Compatibility". רוב מכשירי הסמארטפון מהשנים האחרונות תומכים בEsim, כך שאם אין לכם מכשיר ישן מאוד, רוב הסיכויים שתקבלו תשובה חיובית.
מכל הסיבות שצוינו כאן, לא פלא שהבחירה שלנו היא פשוטה: הדרך המומלצת לרכוש sim לטורקיה היא Esim.
איך קונים סים לטורקיה עם Drimsim?
ברכישה מחברת דרים-סים, Esim לטורקיה, כמו גם סים קלאסי לטורקיה, מספקים שירותי אינטרנט בכ-190 מדינות ברחבי העולם. המשמעות היא שזהו סים רב שימושי: תוכלו להשתמש ביתרה שנותרה גם לחופשה הבאה במדינה אחרת. כאשר מדובר בסים דיגיטלי, ההתקנה מתבצעת באופן מידי, עניין של כדקה שתיים, ללא צורך בסים פיזי (לחלופין, ניתן להזמין גם סים פיזי קלאסי במשלוח לארץ).
לאחר ההתקנה הפשוטה (דרך האפליקציה של Drimsim) שלוקחת כדקה-שתיים, מטעינים כסף בחשבון, וכל גלישה בפועל תחויב מהיתרה. כלומר, ללא חבילות מפוארות וגדולות, ותשלום אך ורק על גלישה בפועל ובסכום שבחרתם מראש.
מחיר Sim לטורקיה
כשרוכשים סים לטורקיה וחבילות סלולר לטורקיה, חשוב מאוד לבדוק את כל האותיות הקטנות ולדעת מראש אם מצפות לנו אילו שהן עמלות כאלו ואחרות.
אם התקציב חשוב לכם מאוד, מומלץ ללכת על שירות סלולר לטורקיה בו ניתן לוודא שיש תקרה מסוימת של חיובים, שיאפשר לכם לעקוב אחר ההוצאות ולא יחייב אתכם על תוכניות סלולר לתיירים שהן מעבר למה שאתם צריכים.
עלות סים לטורקיה מתחלקת לעלות הסים עצמו, ולחבילת הסלולר. אם תחליטו להזמין סים לחו"ל (פיזי), תצטרכו לשלם גם על עלות משלוח של סים לטורקיה לישראל. במקרה של Drimsim, המחיר זול יחסית (כחמישה אירו למשלוח סטנדרטי לארץ), עם אפשרות לתיאום משלוח אקספרס מהיר יותר בעלות שונה.
עלות הסים עצמו בDrimsim היא 10 אירו בלבד (זול, בהתחשב בעובדה שזהו סים בינלאומי, שאיננו מוגבל רק לטורקיה, וניתן להשתמש בו בכ-190 מדינות).
תעריף הגלישה בטורקיה לפי Drimsim הוא 0.01 אירו למגה בייט.
החיוב מתבצע מהיתרה שלכם בחשבון, כלומר מהסכום אותו בחרתם להטעין (החל מ-25 אירו). כלומר, אין חשש מחיובים מפתיעים באשראי ויש אפשרות לעקוב באפליקציה אחר נתוני הגלישה.
איך חוסכים כסף בקניית סים לטורקיה?
כמטיילים וצרכנים חכמים אנחנו תמיד מנסים לחסוך כסף היכן שאפשר. גם אם החלטתם ללכת על האופציה הכי משתלמת בעת רכישת סים לטורקיה, אתם אולי לא מודעים לכך שישנן מספר פעולות פשוטות שתוכלו לבצע כבר עכשיו כדי לחסוך בנתוני הגלישה באינטרנט ובכך לחסוך כסף ולצמצם חיובים:
התחברו לאינטרנט אלחוטי בכל הזדמנות שרק ניתן: בית קפה, בית מלון, וכו'.
עצרו את העדכונים האוטומטיים כך שיבוצעו רק בעת חיבור לאינטרנט אלחוטי (ניתן לעשות זאת בקלות בדרך כלל בהגדרות).
השתמשו בפונקציית הData saver שניתן למצוא בקלות בהגדרות כמעט בכל סמארטפון.
שנו את ההגדרות של האפליקציות שלכם כך שלא ישתמשו בנתוני אינטרנט ברקע (גם ללא שימוש פעיל).
היעזרו בפונקציה הנפלאה של אפליקציות הסטרימינג השונות (בין אם סרטים וסדרות ובין אם מוזיקה), שמאפשרת הורדה של התכנים בעת חיבור לאינטרנט כדי לצפות בהם גם ללא חיבור, במועד מאוחר יותר.
תקשורת בטורקיה
רגע לפני החופשה וקניית לסים לטורקיה, הנה כמה עובדות שכדאי לדעת על תקשורת ואינטרנט בטורקיה:
טורקסל היא חברת הסלולר הגדולה ביותר בטורקיה. היא מציעה כיסוי נרחב בכל רחבי המדינה. חברות גדולות נוספות בטורקיה כוללות את וודה-פון וטורק טלקום,
אזור החיוג של טורקיה הוא +90. כלומר כדי לחייג לטורקיה מהארץ, צריך קודם לחייג +90 ואז את הקוד של העיר אליה אתם רוצים לחייג. למשל, כדי לחייג לאיסטנבול בדרך כלל תחייגו +90-212 או +90-216.
כ-77.7 אחוז מהאוכלוסייה בטורקיה משתמשים באינטרנט, אפליקציות ההודעות הפופולריות בטורקיה דומות לאלו שבארץ עם וואטסאפ במקום הראשון, אך גם שימוש נרחב במסנג׳ר ועוד.
רוב חיבור האינטרנט בטורקיה הוא חיבור 4g, וחיבור 5G בטורקיה עדיין לא קיים בשימוש נרחב ומסחרי.
בעזרת החידושים האחרונים בתחום הסלולר לחו״ל, רכישת sim לטורקיה פשוטה מאי פעם, ואנו ממליצים להזמין אחד כבר עכשיו כדי שתוכלו לנצל כל דקה בחופשה שלכם באופן הטוב ביותר.
חבילת גלישה – הסתובבנו שבוע בטורקיה , הייתה קליטה ממש טובה של אינטרנט ברוב המקומות, מלבד בהרים מאוד גבוהים או עמקים כמו באזור קפקדוקיה.
הגענו עם שני מכשירי טלפון באחד היה esim מהארץ שמשום מה כלל לא עבד.
את השני הטענו עם סים בשדה התעופה של אנטליה שעלה הון, 1,450 לירות טורקיות שהן 280 ש"ח. היה מותר לחלוטין לקנות את הסים בשדה.
יוצאים עם הרכב מהשדה ויש בעיר בכל פינת רחוב חנויות של turkcall או vodafon, עולה עד 90 ש"ח או פחות תלוי איפה קונים.