דג סלמון, תענוג כמה שהוא טעים!

אין הרבה מנות דגים שיכולות להתחרות בדג הסלמון מבחינת הטעם, המראה ומגוון צורות ההכנה. עם השנים הוא הפך ללא ספק לאחד הדגים הפופולריים ביותר בארץ בקרב הציבור הרחב. זה ממש לא במקרה! טעמו המעודן, המרקם הקליל, העובדה שניתן להכין אותו באין ספור סגנונות בישול הופכים אותו לבחירה מבוקשת בארוחות מיוחדות וגם באירועים החשובים. כמו כן, הדג הטעים מביא עימו ערך תזונתי גבוה והוא יכול להתאים הן בימי חול, הן בחגים ושבתות והן באירועים מכל סוג ומין. 

הסלמון – הדג המגוון עם הטעם המושלם 

הסלמון הוא דג שמעדיף סביבה קרה, כלומר בטבע הוא מעדיף מים קרירים. עם השנים הפך הדג למבוקש מאוד במיטב המסעדות וגם בארץ הוא הפך לשם נרדף לדג טעים, בריא ואהוב. הוא מצטיין בבשר עדין ורך, הוא מעט שמן ויש בו ערכים תזונתיים שמתאימים לכל גיל. טעמו הערב לחך הופך אותו למבוקש באירועים בבית ובחוץ וגם אנשים שאינם חובבי דגים מובהקים נהנים לטעום ממנו. כדאי לציין שהוא לא סתם טעים וכיף לאכילה אלא גם עשיר ברכיבים בריאים כגון אומגה 3, שפע של חלבון, וויטמינים ועוד. אבל מה שחשוב לא פחות זו העובדה שהוא פשוט מגוון והוא הולך נהדר במגוון צורות הכנה ולצד המון תוספות טעימות. 

מה הטעם שלכם? אותו דג, אינספור אפשרויות טעימות במיוחד

אחת הסיבות המרכזיות לכך שהסלמון הוא דג כל כך אהוב – היא הוורסטיליות, הגיוון הטמון בו. אפשר להכין אותו כמעט בכל דרך שאתם אוהבים ומעדיפים. למשל אפשר להכין אותו אפוי בתנור או לצלות אותו על מחבת. ניתן להעלות אותו אחר כבוד על המנגל, צלוי על גריל או מבושל בעדינות. מעניין לציין כי בכל שיטת הכנה הדג לובש אופי אחר וחלק אחר של טעמים מודגש וזוכה לקדמת הבמה. אנו ממליצים להגיש אותו לצד תוספות שונות ולהתרשם מהשילובים המצוינים.  

יש המעדיפים אותו אפוי בתנור או מוגש בשיפודים, עם עשבי תיבול או פרוסות לימון. הלימון עוזר לשמור על עסיסיותו של הדג וכך משתחררים טעמים עדינים. צלייה קצרה על גריל תיצור ביס פריך, כאשר הדג מבפנים נשאר רך להפליא. אפשר ללכת על תיבול קלאסי של מלח, פלפל ושמן זית. זה בהחלט מספיק כדי להוציא את המיטב מהדג הטעים. ניתן גם לשלב רטבים על בסיס סויה, חרדל, דבש או שמנת.

הצעת הגשה מנצחת – מה מגישים לצד הסלמון

דג הסלמון משתלב היטב עם מגוון רחב של תוספות. מומלץ להגיש אותו עם תוספות מרעננות כמו סלט קינואה או סלט עדשים. כמו כן הוא מתאים מאוד לצד סלטים טריים כגון סלט יווני מצד אחד אך גם סלט אסייתי מצד שני. חובבי הסלמון יכולים למצוא אותו טעים מאוד גם לצד סלטים כמו בורגול או סלט צבעוני עם חמוציות. 

בהכנת סלמון יש מקום להיות יצירתיים אבל לפעמים כיף ללכת על הקלאסיקה. בארוחות חגיגיות מרבים להגיש נתחים שלמים של הדג. אפשר כמובן להגיש גם בצורה של מנות קטנות, בצורה של שיפודים שמתאימים לאירועים קלילים או בהגשה עצמית. אפשר לפרוס את הדג ולצרוב אותו קלות או לבשל אותו בבישול יותר איטי. 

את הסלמון אפשר להגיש גם לצד נודלס, אורז טרי בטעמים שונים או ביחד עם מגוון טאפאס טעימים. הוא משתלב היטב עם ירקות צלויים בתנור או הום פרייז בטעם עשיר. אבל בסופו של דבר לא משנה באיזו שיטה בוחרים – הסלמון נשאר דג שקל להתחבר אליו, קל לאכול אותו, הוא לא מכביד ובקיצור, טעים ומגוון. התוצאה תמיד משביעת רצון. 

הכי טעים, הכי נוח, הכי טרי – פשוט להזמין סלמון איכותי מדליס

אנחנו בקייטרינג דליס אוהבים סלמון ובוחרים להגיש רק מנות סלמון איכותיות לאירועים פרטיים ועסקיים ולכל הזדמנות. בין המנות האהובות שלנו, אתם מוזמנים לנסות:

  • סלמון אפוי שלם, בתנור – דג סלמון שלם, טרי, אפוי בשלמותו עם עשבי תיבול, פרוסות לימון ותיבול מדויק. מוגש בכלי הגשה מהודר שמתאים לשולחן חגיגי.
  • שיפודי סלמון – 25 יחידות של שיפודים עסיסיים, מתובלים בעדינות, צלויים קלות לשמירה על טעם מעולה ועסיסיות נעימה. מתאימים לאירועי בוטיק, הרמות כוסית, כמנת ביניים או בארוחות קוקטייל.

www.delis.co.il

כשרות מהדרין  בד”צ בית יוסף  
מרכז הזמנות ארצי 035600274

 

הוספת תגובה

ביטוח נסיעות לחו''ל
כרטיסי ספורט

עדכוני מבצעי נופש

הורדת אפליקציה
חופשה בישראל