הזמנת דילים לשארם | הזמנת טיולים מאורגנים למצרים
חופשה בסיני מסמלת עבור רובנו ניתוק מהשגרה, חופש ורוגע, שאפשר להרגיש כבר ברגע שעוברים את הגבול למצרים. למרות זאת, סים קארד לסיני עם חיבור לאינטרנט הוא מצרך חשוב, שיכול להקל עלינו במגוון דרכים במהלך החופשה בסיני: שימוש באפליקציות שימושיות למטייל, חיפוש מסעדה טובה, בדיקת חוות דעת, רכישת כרטיסים לאטרקציות, אפליקציות תרגום ועוד.
לאחר בדיקה של האופציות לרכישת סים לסיני, מבחינה פרקטית, מבחינת שקיפות במחיר וגם מבחינת נוחות, ההמלצה שלנו היא שלושת החברות הבאות:
דרים-סים, מציעה סים לסיני עם חבילת אינטרנט בלבד. תוכלו לבחור: סים רגיל עם משלוח בארץ או eSim עם התקנה מרחוק (למכשירים תומכי eSim בלבד), כך תוכלו לשלם בדיוק על כמה שגלשתם בתעריף זול. מכיוון שמדובר בסים בינלאומי, אפשר להמשיך להשתמש באותו הסים גם בטיולים הבאים בכ-190 מדינות שונות, כמה פעמים שרק תרצו. מומלץ למי שלא רוצה להתחייב לחבילות סלולר יקרה מהארץ.
להזמנת eSIM או SIM לסיני מ-Drimsim לחצו כאן
מולטי טראוול, הינה חברה לסיני עם שירות לקוחות בעברית 24/7. קונים eSim לשוויץ עם חבילות גלישה זולות, מתקינים מהבית לפני החופשה ומקבלים אינטרנט ישר בנחיתה. השירות מתאים עבור מי שהמכשיר שלו תומך בטכנולוגיית eSim, או למי שמעדיף חבילות קבועות וזולות. בחלק מהמכשירים אפשר לקבל מספר ישראלי.
להזמנת eSIM לסיני מ-Multi-Travel לחצו כאן
Airalo הינה חברה בינלאומית המציעה eSim וחבילות גלישה לסיני במחירים זולים ומשתלמים (בנוסף לחבילות אינטרנט אוניברסליות). גם Airalo מציעה איסים לסיני בהתקנה מרחוק, עם הפעלה ידידותית ושירות לקוחות בשפה האנגלית. (מתאים למכשירים תומכי eSim).
להזמנת eSIM לסיני מ-Airalo לחצו כאן
חופשה בסיני – עוד מידע שימושי
טיסות לסיני – השוואת מחירים ומידע חשוב
מלונות מומלצים בסיני למשפחות עם ילדים
מלונות מומלצים בשארם למשפחות עם ילדים
נואיבה – מלונות מומלצים לחופשה משפחתית בסיני
טאבה – בתי מלון מומלצים בסיני עם הילדים
איפה לקנות סים לסיני?
עד היום, עמדו בפנינו מספר דרכים סטנדרטיות לקניית סים קארד לסיני, כל אחת עם יתרונות וחסרונות משלה:
רכישת סים לסיני בשדה התעופה בשארם א שייח'. האופציה הזו שלולה להיות מעט יקרה, ופחות פרקטית בהיבט של השוואת מחירים ובדיקת האותיות הקטנות לאחר הטיסה וכשכבר ממהרים להגיע למלון.
רכישת חבילת סלולר לסיני מהארץ: המגוון בחבילות סלולר לסיני מהחברות בארץ הוא טוב מבעבר, אך עדיין לרוב מדובר בחבילות גדולות לתקופה של חודש שלם, שלא תמיד יש לתיירים בסיני צורך בהן.
רכישת חבילת סלולר לסיני אונליין: ישנם מגוון אתרי שופינג שמציעים כרטיסי sim לסיני, כאלו ואחרים, אך לא תמיד ברור מי מספק את שירות הלקוחות במקרה הצורך במידה ויש בעיה בהתקנה או בשירות/בחיוב.
רכישת סים מקומי בסיני: זוהי אופציה לא רעה, וזולה יחסית, אך כאן טיב שירות הלקוחות, הכיסוי, והמחירים בהחלט משתנים בין ספק לספק. כמו כן, מעט קשה יותר לערוך השוואת מחירים חכמה תוך שמבזבזים זמן יקר מהחופשה ומשוטטים בין סניף לסניף. חיסרון נוסף בסים המקומי במצרים הוא, שלמרות שיש סיכוי טוב שהסים יעבוד גם במדינות נוספות בעולם, ייתכן שהחיובים במדינות אלו יהיו יקרים כל כך, ששימוש נוסף בסים לאו תמיד יהיה אופציה פרקטית.
לאחר בדיקה מקיפה, מצאנו שסים לסיני של Drimsim נותן את המענה הטוב ביותר למגוון הבעיות המוצגות כאן ויש לו יתרונות רבים:
- זהו סים אוניברסלי, כך שניתן להשתמש בו בכ-190 מדינות בעולם.
- החיוב מתבצע מתוך יתרה לחשבון, בסכום שהטענתם מראש, ללא חיובים מפתיעים: אתם קובעים כמה תרצו לשלם עבור אינטרנט בסיני.
- החיוב מתבצע רק עבור הגלישה בפועל, ולא לפי חבילות מנופחות שאין בהן צורך.
- ניתן לעקוב אחר החיוב באפליקציה נוחה בכל זמן.
- שירות לקוחות מעולה, מהיר ויעיל בצ'אט שבאתר (באנגלית!).
- ברכישת Esim (הסבר על esim בהמשך) אין צורך להגיע לסניף, לחכות למשלוח וכו', אלא להתקין את הסים בעזרת ברקוד בפלאפון בתוך דקה או שתיים, מהבית.
האם כדאי לקנות סים לסיני מראש או בהגעה?
מטיילים רבים בוחרים לרכוש סים לסיני רק לאחר ההגעה לחופשה, אך כאמור, מדובר בהחלטה שעלולה להיות לא יעילה ולא משתלמת.
ראשית, יתכן שיהיה לכם צורך לגלוש באינטרנט או לבצע שיחה בזמן שבין ההגעה לסיני ובין רכישת הסים המקומי בסיני, ואם לא תצטיידו בסים לסיני מראש, תצטרכו להסתמך על אינטרנט אלחוטי מקומי, שלא בטוח שתמצאו בקלות, והמחיר על שיחות עלול להיות יקר מאוד. כמו כן, כאשר משאירים את העניין לדקה התשעים, בדרך כלל מתבזבז זמן יקר של החופשה על סידורים, ולא בטוח שתהיה לכם סבלנות לערוך השוואת מחירים בין כל הסניפים ולבדוק את כל הפרטים.
לכן, כדאי לבדוק את כל הפרטים ולערוך השוואת מחירים לכרטיס sim לסיני בנחת, בבית, לפני החופשה, ולבחור באופציה הכי משתלמת ונוחה.
איך קונים סים לסיני?
השיטות המוכרות והסטנדרטיות לא דורשות הסבר מיוחד, אך מכיוון שDrimsim הוא קונספט חדש לרכישת סים לסיני, הנה הסבר קצר לנוחיוכתם, כיצד עובדת השיטה החדשנית של דרים-סים לרכישת סים למצרים.
מדובר בעצם בסים אוניברסלי, שמגיע בצורת Esim (כלומר סים דיגיטלי), ללא צורך בהתקנה של סים פיזי ובסריקת ברקוד והורדת אפליקציה בלבד. יש אפשרות גם לסים פיזי קלאסי במשלוח במחירים אטרקטיביים.
התהליך הוא קצר ופשוט:
רוכשים את הסים לסיני מדרים-סים בלינק שמופיע כאן, מורידים את האפליקציה, מתקינים בעזרת הברקוד שנשלח אליכם, ומטעינים סכום רצוי (החל מ-20 אירו להטענה).
שירותי הסלולר של דרים-סים יספקו לכם אינטרנט במהלך החופשה בסיני, והחיובים יתבצעו רק לפי הגלישה בפועל ומתוך הסכום שהטענתם מראש.
שירותי הסלולר פעילים בכ-190 מדינות, כולל מצרים, כאשר לכל מדינה תעריף גלישה משלה. את היתרה שלא נוצלה תוכלו לנצל בחופשות הבאות בכ-190 המדינות בהן הסים של דרים-סים פועל. שימו לב שיש צורך לבצע לפחות פעולה אחת בסים (פעולת גלישה אחת מספיקה) מדי 360 ימים כדי להשאיר אותו פעיל בין חופשה לחופשה.
מה זה Esim?
סים דיגיטלי, סים וירטואלי או Esim הוא בעצם כרטיס סים שמבצע את כל הפעולות שסים רגיל מבצע, כולל חיבור לרשת סלולרית ושירותים סלולריים, אך ללא הצורך בהתקנת סים פיזי מפלסטיק. כאשר בוחרים באופציה הזו הסים כבר מוטמע בפלאפון, ובדרך כלל דורש התקנה קצרה ופשוטה, שלרוב כרוכה בסך הכול בסריקת ברקוד.
קונספט הEsim מתאים למכשירי הסמארטפון מהשנים האחרונות ובמכשירים החדשים שנמצאים בשוק. אם אינכם בטוחים שהטלפון שלכם מתאים לשירות, תוכלו להיכנס לקישור המופיע באדום במדריך זה, לבחור בקטגוריה eSIM וללחוץ על "Check compatibility".
באיזה sim לסיני עדיף להשתמש: Esim או סים קלאסי?
הזכרנו שוב ושוב את המילה "Esim", ולמרות שמדובר בקונספט מדהים שקיים כבר מספר שנים, לרוב נעשה בו שימוש רק במספר מצומצם של חברות, ורוב המטיילים עדיין לא מודעים לנוחות שהשירות מציע, ובכל זאת מעדיפים ללכת על סים קלאסי בעיקר מסיבות של אי ידיעה.
בהזמנת סים לסיני מ-Drimsim (בלחיצה על הלינק האדום בעמוד זה), ודאי תשימו לב שיש לכם אפשרות בחירה בין סים דיגיטלי (Esim) לסים קלאסי (Classic Sim), כלומר הסים הפיזי מפלסטיק שכולנו מכירים.
אז באיזה סים כדאי לבחור?
ישנם מספר הבדלים משמעותיים בין שני סוגי כרטיסי הסים לסיני:
נוחות ההתקנה: עם סים דיגיטלי אין צורך להגיע לסניף, לחכות למשלוח או להתקין פיזית את הסים. במקום כל אלו, ניתן פשוט לסרוק את קוד הברקוד (ולהוריד אפליקציה להתקנה ומעקב אחר חיובים, במקרה של דרים-סים).
ה-Esim נחשב לבטיחותי יותר מבחינת אבטחת מידע.
ה-Esim לסיני מאפשר לנו להשאיר את הסים הישראלי בפלאפון, ובכך לשמור על המספר הישראלי פעיל בסיני במהלך החופשה, דבר שימושי במיוחד אם יש לכם צורך לקבל שיחות חשובות או לקבל קודי אימות למספר הישראלי בסמס. חשוב לזכור שעלויות קבלת/הוצאת שיחות והודעות למספר הישראלי במהלך השהות בסיני ולכן כדאי לבדוק מראש את המחירים עם חברת הסלולר שלכם בארץ.
הסים הדיגיטלי נחשב ידידותי יותר לסביבה: ללא שינוע וללא שימוש בפלסטיק.
החיסרון היחיד של הסים הדיגיטלי הוא שהוא מתאים רק לסמארטפונים מהשנים האחרונות. עם זאת, רשימת המכשירים להם הסים מתאים היא ארוכה (כאמור, ניתן לבדוק אותה בלחיצה על הלינק לרכישת סים לסיני בעמוד זה, בחלק של "Check Compatibility").
אין ספק שההשוואה מציגה תמונה ברורה, והיא ש-Esim לסיני היא הבחירה המומלצת.
מחיר סים לסיני
מחיר הסים לסיני משתנה מחברה לחברה, אך בדרך כלל מתחלק לשני גורמים: עלות הסים עצמו, ועלות חבילת הסלולר.
הסים עצמו בדרך כלל זול מאוד. בדרים-סים, מדובר במחיר אטרקטיבי במיוחד, בהתחשב בעובדה שניתן להשתמש באותו כרטיס ב-190 מדינות (10 אירו בלבד לסים דיגיטלי או לסים קלאסי).
עלות חבילת סלולר לסיני משתנה מאוד. בדרים-סים, המחיר הוא לפי תעריף גלישה במצרים של 0.09€ למגה בייט.
אם יש צורך במשלוח לסים קלאסי, זוהי גם עלות שצריך לזכור לחשב במחיר. במקרה של דרים-סים, אם בוחרים להזמין סים פיזי קלאסי, עלות המשלוח לארץ היא בדרך כלל כחמישה אירו בדואר סטנדרטי, אך יש אפשרות למשלוח אקספרס בתעריף שונה.
איך ניתן לחסוך כסף בשירותי סלולר לסיני?
ההמלצה שלנו היא לוותר על חבילת שיחות לחו"ל, ולבצע את השיחות שלכם בסיני דרך אפליקציות התקשורת השונות שמאפשרות שיחות קוליות ושיחות וידיאו דרך האינטרנט.
לגבי הגלישה, אנחנו ממליצים לבחור בקונספט של תשלום לפי הגלישה בפועל. לא משלמים יותר ממה שצריך. לכן, מן הראוי שניתן לכם מספר טיפים לגבי חיסכון בנתוני גלישה בסיני, ובחו"ל בכלל, כדי שתוכלו לחסוך כמה שיותר לאחר קניית סים לסיני:
השתמשו באינטרנט אלחוטי מתי שרק ניתן: בבית הקפה, במוזיאון, בשדה התעופה, בלובי של המלון וכול'.
הפעילו את מצב Data Saver בסמארטפון שלכם.
שנו את ההגדרות באפליקציות השונות כך שאלו לא יוכלו להשתמש בנתוני גלישה ברקע ללא אינטרנט אלחוטי.
דחו את העידכונים (אלא אם כן יש בהם צורך דחוף) בתוכנה לזמנים בהם יש לכם חיבור פעיל לוויי-פיי.
שמרו מפות באפליקצית הGPS כדי שתוכלו לצפות בהן גם ללא חיבור לאינטרנט.
השתמשו בפונקציה של אפליקציות הסטרימינג השונות (בין אם מוזיקה או סדרות וסרטים) שמאפשרות להוריד תכנים כך שיהיו זמינים גם ללא חיבור לאינטרנט (יש צורך לבצע את ההורדה עצמה כשיש חיבור לאינטרנט).
תקשורת ואינטרנט בסיני
רגע לפני רכישת כרטיס סים לסיני, הנה כמה עובדות חשובות על תקשורת ואינטרנט בסיני:
במצרים יש ארבע חברות שמספקות שירותי סלולר: Orange (אורנג'), Vodafone (וודהפון), Etisalat (אטיסלט) ו-We (ווי).
קידומת החיוג הבינלאומי למצרים היא +20.
אורנג', שהייתיה ידועה בשם מוביניל, היא חברת הסלולר הוותיקה ביותר במצרים. יש לה הסכמי גלישה עם מגוון ענק של חברות סלולר ברשימה ארוכה של מדינות. וודהפון היא חברת סלולר גדולה במצרים עם כיסוי נרחב של שירותי אינטרנט מובייל. אטיסלט היא חברת הסלולר השלישית בגודלה במצרים. החברה הרביעית היא WE, חברה ממשלתית שמספקת בעיקר קווים ביתיים, והחלה לספק כרטיסי Prepaid מ-2017 עם חבילות שונות לתקופות שונות.
לאחרונה, עם פתיחת הטיסות הישירות לשארם א-שייח, מצרים פתחה את החסימה ואפשרה שירותי נדידה של חברות סלולר ישראליות. בעקבות כך, נחתמים הסכמים בין חברות הסלולר השונות בשתי המדינות, אך אפשרויות הבחירה עדיין מצומצמות יחסית. החבילות לרוב חודשיות, וכוללות לעיתים יותר ממה שתיירים בסיני צריכים לחופשה זולה לשבוע, עם מחירים בהתאם.
חברות הסלולר השונות במצרים מציעות מגוון חבילות סים לסיני, כמו גם כרטיסי סים לתיירים, חבילות אינטרנט בלבד לסיני, חבילות סלולר ליום אחד, חבילות סלולר לחודש ועוד.
ניתן לרכוש כרטיס סים עם חבילה מסוימת או ללא חבילה, ולהוסיף כסף לסים בסיני בסניף של חברת הסלולר, בעזרת כרטיסי גירוד של סלולר, באשראי באתר וכול'.
בבדיקה שערכנו במפת החיבור לאינטרנט באיזור סיני, ניכר שהספקים של רוב חיבור ה-4G+ ו4G ברחבי המדינה הם וודהפון, אורנג', ואטיסלט.
הוספת תגובה